Dubbelspel

Floris en Melinda zitten op tennis en hebben les van een leuke tennisleraar Bart. Alles wordt anders als de moeder van Floris verliefd wordt op Bart. Bart heeft ook een zoon, Olaf waarmee Floris moet tennissen. Maar Floris vindt Olaf niet aardig. Wat nu?

Dit boek volgt op ‘Floris en Melinda ‘Bon djoe wereld’, waarin Floris’ moeder in het ziekenhuis lag en Floris bij opa en oma logeerde. In dit boek wordt de moeder van Floris verliefd op Floris’ tennisleraar Bart. Floris vindt Bart aardig. Maar zijn zoon Olaf niet. Die doet arrogant en irritant. Floris baalt ervan, Olaf is niet sportief en maakt flauwe opmerkingen.

Gelukkig is Melinda er ook vaak bij en zij weet hoe ze de jongens kan afleiden. Gelukkig krijgen de jongens uiteindelijk begrip voor elkaar. Voor allebei is er veel veranderd. Ze ontdekken dat ze eigenlijk best boffen: een vader, een moeder, en een stiefbroertje. Het hebben van een ‘dubbel gezin’ en wat dat met zich meebrengt, laat Evelien van Dort in dit verhaal op een laagdrempelige en geloofwaardige manier zien. Dit verhaal is beter geschreven dan het eerste deel over Floris en Melinda en meer afgerond.

Er tussendoor speelt het verhaal van de oude pony Kimo die doodgaat en waar Melinda erg verdrietig van is. Gelukkig leeft de klas heel fijn mee en maken ze mooie dingen voor Melinda en haar familie. Floris maakt zelfs een gedicht. En opa is alweer aan het knutselen: hij maakt een steenoven om pizza’s in te bakken. ‘Lang leve de pizza’s van opa’ roept Floris.

Leesboek voor jongens en meisjes van 9 jaar en ouder.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekwinkel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Dubbelspel

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

78
78

Uitgeverij:

KwIntessens
KwIntessens

Prijs:

7.35
7.35

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.