Dicht bij God in je dagelijks leven

Dichtbij God in je dagelijks leven zou je de Samenleesbijbel voor gezinnen met tieners kunnen noemen. Een fijne studiebijbel met een stoer zwart omslag met veel weetjes, prikkelende vragen. Bij elk Bijbelboek wordt verteld wat de thema’s en het verhaal achter de tekst. Je ontdekt dat vragen die je zelf hebt, vragen van alle tijden zijn.

In deze Bijbel wordt je uitgedaagd om met de tieners uit je gezin uit de bijbel te lezen. Bijvoorbeeld elke avond of elke zondag. De tips en leesplannen helpen je om gewoon te gaan beginnen. Zo breng je in je gezin de Bijbel dichtbij, en breng je je gezin dicht bij God.

Speciaal voor deze editie is er een bijlage aan toegevoegd met tips om samen bijbel te lezen, thema’s die relevant zijn voor gezinnen met tieners en een bordspel. Wanneer je samen uit de bijbel leest, kun je dit spel gebruiken om op verschillende manieren met de teksten aan de slag te gaan.

Deze bijbeluitgave is een nieuwe editie van de Bijbel Dichtbij, de complete Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met allerlei achtergrondinformatie en verwerkingsvragen. Door hier met elkaar uit te lezen, leer je van elkaar en groei je samen in geloof.

Voorbeeld-fragmenten bij het Bijbelboek Ezra:

Bij Ezra 1:1-4: God, waar bent u. In moeilijke tijden ljkt God soms ver weg. Zo was het ook voor de Israëlieten, die als gevangenen waren meegenomen naar Babylonië. Zij dachten: Liet God maar eens wat van zich horen! Dat gebeurt hier: God zorgt ervoor dat Cyrus een tempel laat bouwen, zodat de mensen zien dat God er is. Hoe merk jij dat God er is?

In een (blauw) blok uitgebreide informatie over koning Cyrus.

Bij Ezra 1:5: Wil jij wat God wil? De Levieten en de priesters willen graag de tempel weer opbouwen. Dat blijkt ook de wil van God te zijn. God zorgt ervoor dat de koning bevel geeft om zilver, goud en geschenken mee te geven voor de bouw van de tempel. Hoe kun je ontdekken of jouw eigen verlangen ook de wil van God is?

Bij Ezra 2:62-62: Als je geld wilt lenen bij de bank, moet je eerst bewijzen wie je bent. Een geldig identiteitsbewijs laat zien dat je ingeschreven bent in het bevolkingsregister. De Israëlieten die terugkwamen naar Jeruzalem, moesten bewijzen dat ze echt bij Gods volk hoorden. Wat zou jij antwoorden op de vraag of je bij God hoort? Waarom?

Oordeel:

Met deze stoere Bijbel kun je niet alleen thuis, met je eigen tieners aan de slag. Deze studiebijbel is ook heel geschikt voor tienerclubs binnen kerken, die samen met tieners met de Bijbel bezig willen.

NBG/AP

 

 

Boekgegevens

Titel:

Dicht bij God in je dagelijks leven

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

2200

Uitgeverij:

Nederlands Bijbelgenootschap

Prijs:

49.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.