Beschadigd

Esme maakt deel uit van een leuke vriendengroep, waarbij Maud het perfecte meisje is, die ook nog vlogt. Esme wordt van al die aandacht voor Maud depressief en denkt steeds minder van zichzelf. Daarbij heeft ze ook nog twee slimme zusjes thuis. Zelf kan ze heel goed skaten en is ze behoorlijk creatief. Dan zoekt ze een uitweg.

‘Niemand zal begrijpen waarom ik dit doe, maar het moet gebeuren’. Waarom gaat een meisje zich zelf bekrassen, snijden, automutilatie, ondanks dat ze vrienden heeft die om haar geven. Omstanders die het niet begrijpen, zullen er (meestal) vol onbegrip naar kijken of over praten. Maar, als je heel slechte sombere gedachten over jezelf hebt, die niet over lijken te gaan, totdat… , dan lijkt het als het moet. ‘Niemand zal begrijpen waarom ik dit doe, maar het moet gebeuren’. 

‘Je moet ermee stoppen, Es. Je vernielt jezelf’. Ik ben ook gestopt met snijden’, gooit ze eruit. Maar in mijn hoofd stopt het niet’

Voor dit boek heeft auteur Teunie Suijker met meisjes gesproken die dit met zichzelf deden. Waarom deden ze het?  Een inlevend meisjesprobleemboek over een veel voorkomend probleem, dat veel herkenning zal geven bij meisjes die weten hoe het voelt en deuren kan open bij anderen die door dit boek in het hoofd van zo’n meisje kunnen kijken.

Met een nawoord van de auteur en verwijzing naar schoolmaatschappelijk werk, St. Chris.

Voor meisjes, 13+

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Beschadigd

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

183
183

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

14.90
14.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.