De zusjes Jennifer

‘De zusjes Jennifer’, een verhaal over vijf zusjes, die allemaal Jennifer heten. Jennifer Dag, (de organisator, fan van Cloud Devlin), Jennifer Nacht (altijd boekenlezend), Jennifer Donker (altijd boos), Jennifer Licht (altijd informatie verzamelend) en Jennifer 5 (onbezorgd en dromerig). Alle vijf hebben ze felrood haar en dezelfde naam. Maar verder zijn ze totaal verschillend. 

Nadat de vijf zussen op school in een ruzie zijn beland, worden ze voor een maand geschorst. De moeder van de meisjes ligt op dat moment al maanden in het ziekenhuis na een ongeluk, ze was de motor van het gezin. Vader Sebastian, een creatieve chaoot, besluit de meisjes mee te nemen naar Schotland, naar een klein eiland in de Hebriden. Hij hoopt dat het een onvergetelijke ervaring zal worden. Dat wordt het. Maar niet zoals hij of de meisjes hebben gedacht.

Onderweg vertelt kapitein Arabella het verhaal van het eiland, over de monniken, de losgelaten  Rhona-pony’s en de schrik van elke zeevaarder, de Battasheen, de dodelijkste kolkende maalstroom van Europa, ook wel ‘schipverslinder genoemd. Ineens belanden de meisjes in het water en spoelen aan op het eiland. De boot vaart naar land met hun gewonde vader.

Wat volgt is een adembenemend avontuur van vijf inventieve meisjes die met elkaar moeten zien te overleven op het eiland. Ze zijn aan hun lot overgelaten en moeten zich zien te redden. Al wordt er via een helikopter wel een overlevingspakket van Arabella bezorgd. Ze maken ruzie, ze werken samen, vinden oplossingen, sluiten vriendschap met de paarden. Zal het hen lukken om van het eiland af te komen? Of zitten ze voor altijd verbannen tussen de Battasheen en het vaste land?

Lees dit bijzondere, avontuurlijke, fantasierijke verhaal over de vijf Jennifers!

Het verhaal wordt afgesloten met top10’s van de vijf Jennifers. Met 10 favoriete maaltijden JDag (vissticks), 10 favoriete boeken JNacht (Minoes), 10 favoriete voetbalspelers JDonker, 10 favoriete feiten (Je kunt niet niezen met je ogen open), JLicht, 10 favoriete dingen om te zijn (De zon die opkomt), J5.

Voor j/m 9+

Lees van deze zelfde auteur, Nick Garlick, ook het boek ‘Storm’.

AP

Boekgegevens

Titel:

De zusjes Jennifer

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

192
192

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

16,99
16,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.