De zaak van het verdachte ei

Rob is gek op baardagamen en wil graag zo’n hagedis als huisdier. Hij is dan ook vaak te vinden bij dierenwinkel Zwenkie om de baardagamen te bekijken.
Op een nacht wordt hij wakker van vreemde geluiden. Vanuit zijn dakraam ziet Rob een vrachtwagen staan bij Zwenkie. Mannen dragen af en aan kooien de dierenwinkel binnen. Daar hangt een luchtje aan!

Het boek De zaak van het verdachte ei bevat een spannend verhaal dat geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Deze personages gedragen zich erg herkenbaar voor de aangegeven doelgroep, wat het verhaal nog leuker om te lezen maakt. Zo is Rob bezig met het oplossen van het mysterie rondom de dierenwinkel, maar moet hij ook gewoon zijn huiswerk maken en naar school.

Het verhaal wordt verbeeld in een aantal zwart-wit tekeningen die een bepaalde gebeurtenis laten zien. Het boek bevat niet te veel plaatjes, waardoor het niet te kinderachtig wordt en de tekeningen die wel aanwezig zijn, ook daadwerkelijk betekenis hebben.

Het taalgebruik is kindvriendelijk en geschikt voor de leeftijdsgroep. Het verhaal heeft geen duidelijk christelijk karakter, maar is wel geschikt voor de christelijke doelgroep.
Al met al leest het boek lekker weg. Er komen weinig moeilijke woorden in voor en het verhaal is erg spannend, waardoor je snel verder wilt lezen.

RH

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De zaak van het verdachte ei

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

106
106

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9,95 – Klik op ‘bestel online’ knop voor de meest actuele prijs
9,95 – Klik op ‘bestel online’ knop voor de meest actuele prijs

Deel deze recensie