De wegloper

Na de scheiding van zijn ouders, verhuist Wietse met zijn moeder naar een andere stad. Wietse moet erg wennen aan zijn nieuwe omgeving, aan zijn school en hij mist zijn vader. Een vriendelijk geschreven boekje voor kinderen vanaf 8/9 jaar.

Gelukkig woont er een aardige Turkse jongen, naast zijn huis, Yunus. Wietse en Yunus worden vrienden. Ze verkennen samen de stad. Maar Wietse mist zijn vader en zijn ‘vorige’ leven in Friesland.

Er zijn zoveel nieuwe dingen voor hem: een straat met andere culturen, een andere klas/meester, het gemis van zijn vader. Met Yunus gaat hij klusjes doen om geld te sparen. Van het geld wil hij sparen voor een vliegreis om zijn vader te bezoeken die in Aruba is gaan wonen. Het geld bewaren de jongens in een Friese klomp die bij Wietse en zijn moeder aan de deur hangt. Maar, wanneer de klomp ineens verdwenen is, is Wietse ten einde raad en besluit hij dan maar zonder geld naar zijn vader te gaan. Hij verstopt zich in een schip met de naam van de nieuwe woonplaats van zijn vader. Maar is dat wel een goed idee?

De wegloper is een vriendelijk geschreven boekje waarin je echt mee kunt leven met Wietse. Joke Wit schrijft op een prettige, eenvoudige, eigentijdse manier. Wit laat zien dat Wietse niet meer zo goed weet wat hij moet doen in zijn nieuwe situatie en er daarom soms maar wat bij fantaseert: ‘Mijn vader is ontdekkingsreiziger’. En om niet te hoeven vertellen dat hij in de zomervakantie niet weg is geweest, vertelt hij over de Egypte-vakantie van zijn tante Jantsje.

Voor jongens en meisjes, 8+

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De wegloper

Jaar van uitgave:

2011
2011

Aantal pagina’s:

87
87

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

4.95
4.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.