Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn bijzonder rare week met Tess

  • Auteur: Anna Woltz
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 13.95
  • Pagina's: 167
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Querido
  • ISBN: 9789045114880

En toen heb ik Hugo hier uitgenodigd om hem te leren kennen. De hele week wist hij niet wie ik was, maar nu weet hij het wel. Eigenlijk wil hij geen kinderen. Maar mij wil hij wel’.Een vrolijk oorzaak-gevolg boek over Tess en Samuel. Samuel ontmoet Tess tijdens zijn vakantie op Texel.  Heel geschikt als voorleesboek in groep 6/7.

Hij moet meteen een dans met haar oefenen, want ‘haar leven hangt er van af’. Tess is lang, bazig en enthousiast. Tess kent haar vader niet. Haar moeder wil haar op haar 18e vertellen, wie het is. Ze redden het best samen.

Maar… Tess heeft de naam van haar vader in een plakboek ontdekt en heeft een ingenieus plan bedacht om hem te ontmoeten. En zo komt haar onbekende vader een weekje naar Texel. Samuel, door Tess’ moeder de ‘dwergtoerist’ genoemd, doet mee in het plan. Ze verzorgen een picknick en een speurtocht voor haar vader en zijn vriendin. Wanneer Tess eindelijk aan haar vader wil opbiechten dat hij haar vader is, vertelt hij dat hij blij is geen kinderen te hebben. Boem. Terug bij af. Maar Tess heeft buiten Samuel gerekend.

Een hoogst vermakelijk boek met veel samenlopen van omstandigheden, veel filosofieën van Samuel. Kun je je beter niet te veel hechten aan familie? Want anders ben je zo verdrietig als je weer afscheid moet nemen. Hugo filosofeert over ‘de jongste’ zijn en als laatste overblijven als iedereen van je familie al is overleden.

Een vrolijk, goedgeschreven verhaal over een ‘bijzonder rare week met Tess’ met leuke personages als Tess, haar bazige moeder waar alle mannen bang voor zijn, Samuel, Jorre, zijn oudere broer, die zijn been breekt, de broer met wie je niet over de CITO-test mag praten, de oude Hendrik die zijn kanarie wil begraven. Ook heel geschikt als voorleesboek rond de zomertijd voor groep 6/7.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE