De verlamde man

In de nieuwe serie kartonboekjes De wonderen van Jezus verscheen ook het verhaal van De verlamde man. Een fris, eigentijds Bijbelboekje over een man die niet kon lopen en hoe zijn vier vindingrijke vrienden hem bij Jezus brachten.

Aron zit op de stoep voor zijn huis. Wat is het druk in het huis van de buren! Aron weet wel hoe dat komt. Jezus is daar. Er komen elke dag veel mensen naar Jezus toe. Gezonde mensen, maar ook veel zieke mensen. Zij hopen dat Jezus hen beter maakt. He, wat komt daar aan? Het zijn vier mannen. Ze dragen hun zieke vriend tussen zich in. Ze willen erdoor, naar Jezus toe. Maar de mensen laten hen er niet langs. Dan lopen ze de trap op, naar het dak.

Een van de mannen ligt met zijn oor op het dak. Hij luistert. ‘Hier’, zegt hij. ‘Ik hoor hem!’ Snel komen de andere mannen dichterbij. Ze schuiven het stro aan de kant. Ze halen de tegels los. Met grote ogen ziet Aron wat er gebeurt. Ze maken zomaar een gat in het dak! Dat doe je toch niet!

Maar de vrienden doen het wel, en Jezus geneest de zieke vriend. Op de laatste bladzijde lopen de vijf mannen blij weg, het draagbed hebben ze in de prullenbak achtergelaten.

Het boekje is vormgegeven door Studio Columbus, een groep creatieve jonge mensen die samen aan de slag zijn gegaan met de serie De wonderen van Jezus, waar dit boekje ook een deeltje uit is. De speelse illustraties in heldere kleuren zijn herkenbaar voor de doelgroep (3-5 jaar) en ondersteunen het verhaal. Op de linker- of rechterpagina staat de tekst in een wit kader.

Het boekje heeft afgeronde hoeken en een mooi formaatje voor kleuterhandjes. Leuk voor thuis, op de peuterspeelzaal of school en in de kerk.

 

GO

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De verlamde man

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

22
22

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

7.95
7.95

Deel deze recensie