Een boot vol vis

‘Een boot vol is vis’ is een deel in een nieuwe serie Bijbelse prentenboekjes over de wonderen van Jezus met teksten van Vrouwke Klapwijk en illustraties van Studio Columbus.

Het herkenbare Bijbelse verhaal over de grote visvangst, maar dan in een modern jasje.

Hanna en Joram, twee kinderen die centraal staan in het verhaal, zien een grote groep mensen aan de rand van het meer. Nieuwsgierig gaan ze kijken wat er aan de hand is. Jezus staat midden in de groep en vertelt aan de mensen mooie verhalen. Het wordt alleen wel erg druk, dus Jezus vraagt aan Petrus, een visser, met een boot het water op te gaan. Joram kent Petrus, want Jorams vader is ook een visser. Vanaf het water horen de mensen dat Jezus tegen Petrus zegt dat hij moet gaan vissen. Joram weet dat het dom is om overdag te gaan vissen. Gespannen kijkt hij toe. Zullen ze toch vissen vangen? Vol verwondering ziet hij wat er dan gaat gebeuren…

De hele serie van deze Bijbelse prentenboekjes over de wonderen van Jezus zijn hardkartonnen boekjes. Door de compacte vorm met afgeronde hoeken kunnen peuters en kleuters het boekje makkelijk vasthouden. Wat ik, naast de inhoud, perfect vind aan dit boekje is de harde kaft mét harde, gladde pagina’s. Ideaal voor kleine handjes met plakkerige vingertjes; met een licht vochtig doekje is een vieze bladzijde zó weer schoon. Een hardkartonnen prentenboekje dus, met op de linker- of rechterbladzijde een stukje tekst in een wit kader.

Het lettertype vind ik persoonlijk niet heel prettig leesbaar, maar het voordeel is het herkenbare en speelse verhaal. Mijn kleuter (5jr) kan na een aantal keer voorlezen de tekst uit zijn hoofd meepraten. Het prentenboekje is voorzien van heldere tekeningen. Iedere keer zijn Hanna en Joram direct te herkennen, net als de boot, het water en de visvangst.

Voor kinderen in de leeftijd 3 tot 5 jaar heel geschikt om uit voor te lezen; thuis, tijdens de kindernevendienst of bijvoorbeeld op de peuterspeelzaal. Voor peuters onder de 3 jaar ook erg leuk om zelf in te bladeren en de herkenbare plaatjes te bewonderen!

AO

 

Boekgegevens

Titel:

Een boot vol vis

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

22
22

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

7.95
7.95

Deel deze recensie