De verdwenen professor

‘De verdwenen professor’ is het derde deel over het binnenvaartschip ‘de Cascade’, na ‘Roofoverval op een geldtransport’ en ‘Jacht op de pyromaan’.

Erik heeft erg veel zin in een logeerpartij aan boord van het binnenvaartschip de ‘Cascade’. Dirk, stagiair, is nog steeds aan het werk op de boot. Ook deze keer belandt het gezin van oom Martin, tante Corrie en Corinda in een avontuur. Terwijl ze wachten op een monteur, een aanliggen in de buurt van een lege fabriek, raken ze betrokken bij een criminele actie.

Een spannend avontuur met een ontvoerde professor en een scheikundige formule rond ‘waterstofbrandstof’ volgt, waarbij zelfs hun schip ‘gekaapt’ wordt.

Als je van spannende avonturen houdt, is dit boek echt iets voor jou. Daarnaast is het heel mooi dat Herman Wilbrink met de Cascade-serie de wereld van de binnenvaartscheepvaart dichterbij brengt. Zo maak je heel direct kennis met het leven op een binnenvaartschip, dat kinderen tijdens schooltijd op een schippersinternaat zitten,  en wordt je woordenschat en kennis van de binnenvaartschepen flink uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan de ‘ankerlichten’, ‘het beun’, het ‘gangboord’, de ‘voorwoning’, het ‘roefdek’, de ‘kop’ van de boot, ‘schutting’ hebben, de ‘kopschroef’, een ‘bolder’, de scheepshoorn.

In dit verhaal maken kinderen hier verder kennis met een nieuwe, goedkopere vorm van brandstof – waterstofbrandstof. Kortom, een spannend avonturenverhaal met een informatieve aanvulling. Echt iets voor kinderen met een brede interesse in de wereld om zich heen en natuurlijk kinderen die van avonturenverhalen houden.

Geïllustreerd met de bijna-fotografische tekeningen van Adri Burghout.

Dit deel kan afzonderlijk gelezen worden van de vorige twee delen; er wordt wel regelmatig verwezen naar de avonturen van de Cascade in de eerste twee delen.

Voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, AVI M6.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

De verdwenen professor

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

88
88

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

7.90
7.90

Deel deze recensie