Hallo, met Mijntje!

Mijntje verhuisd naar een andere stad en een ander huis. Haar vader is dokter en soms neemt Mijntje dan de telefoon op : Hallo, met Mijntje! Vriendelijk geschreven, aansprekend en origineel voorleesboek. Leuk om thuis of op school voor te lezen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Mijntje woont nu in een groot huis met veel kamers en kasten en met een zolder waar ze liever niet komt. Ze krijgt een vriendje Olle, die bij zijn oma woont, omdat zijn vader op zee vaart. Olle heeft heimwee naar zijn vader.
Mijntje en Olle spelen vaak samen. Dat is gezellig en vooral fijn voor Olle die alleen bij zijn oma woont en een gewoon gezinsleven mist. Bij Mijntje vindt hij het veel leuker.
Mijntje mag soms met Papa mee naar zieke mensen, en samen met Olle helpen ze meneer van Zanten die met zijn auto vast komt te zitten.
Meneer van Zanten heeft een verrassing voor hen: kleine poesjes. Olle en Mijntje zijn helemaal verliefd op de poesjes, maar moeten dan eerst nog wachten of ze wel een poesje mogen. Gelukkig mag het. Olle is dan niet meer zo alleen en bij Mijntje zijn er muizen op zolder, dus..

De illustraties van Magda van Tilburg zijn vrolijk en fris en zijn een prima aanvulling bij de tekst.Een aanwinst in de voorleesboekenkast !

Lijda Hammenga schreef over Mijntje en Olle nog een voorleesboek: Mijntje en Olle – Bellen blazen.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Hallo, met Mijntje!

Jaar van uitgave:

2004

Aantal pagina’s:

64

Uitgeverij:

Callenbach

Prijs:

4.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.