De ster achterna

Kaspar is een man die de sterren bestudeert. Op een nacht ziet hij een nieuwe ster. Samen met twee andere geleerden, Melchior en Baltazar, zoeken ze naar de betekenis van die bijzondere ster: er is een nieuwe koning geboren. Ze zoeken deze koning eerst in Jeruzalem bij Herodes, maar die stuurt hen door naar Bethlehem waar ze de nieuwe koning vinden. Nu nog een baby, maar ooit wordt hij de koning van vrede.

Vormgeving en illustraties
De eeuwenoude geschiedenis van Kerst wordt ondersteund door illustraties van aquarel, omlijnd met pen. Hoewel zaken als de kleding van de mannen en het paleis van Herodes er tijdsgetrouw uitzien, komen er ook moderne elementen op de illustraties voor. Zo kijkt Kaspar door een vrij moderne telescoop en hangt er over het bedje van Jezus een hedendaags kledingstuk met de letter ‘J’ erop. Het boek heeft een harde kaft.

Taalgebruik
De tekst is kort en krachtig. Langere zinnen worden over meerdere regels uitgesmeerd. De namen koning van vrede, Messias en Jezus worden door elkaar gebruikt. Lopende het verhaal wordt wel duidelijk dat het om dezelfde Persoon gaat.

Christelijke karakter
Dit boek vertelt een van de belangrijkste geschiedenissen uit het christendom. Vooral vanwege de illustraties zal het boek wellicht wat minder herkenbaar zijn voor een reformatorische doelgroep.

Doelgroep
Deze uitgave is geschikt om voor te lezen in de kerstperiode aan kinderen van 3 tot 8 jaar en om zelf te lezen vanaf groep 4.

Bijzonderheden
Het boek begint en eindigt met dezelfde dubbele pagina: dit kom je allemaal tegen in dit boek, vol kleine afbeeldingen met daaronder een kernwoord.

Leesbeleving en leesplezier
Dit kleurrijke kerstverhaal past in de boekenkast van een modern christelijk gezin.

EvR

https://www.kwintessens.nl/catalogsearch/result/?q=de+ster+achterna

Boekgegevens

Titel:

De ster achterna

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Kwintessens
Kwintessens

Prijs:

€ 8,85
€ 8,85

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.