Mag ik hem houden?

Mees vindt een eendje. Deze zit helemaal alleen en lijkt niet goed boven water te kunnen blijven. Hij bedenkt voor het eendje te gaan zorgen. Mama is daar eerst niet zo blij mee, maar uiteindelijk mag Mees het eendje een tijdje houden. Maar het eendje wordt groter en sterker en kan steeds beter zwemmen. Het wordt tijd dat Mees de eend zijn eigen gang laat gaan. Maar dat is lastig, zowel voor Mees als voor de eend…

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover. Het boek heeft, op het omslag in kleur en in de binnenkant in zwart-wit, eenvoudige tekeningen. Deze verbeelden de tekst in het boek en zullen jonge lezers aanspreken. Er is op het omslag gebruikgemaakt van vrolijke kleuren, zodat het boek een aantrekkelijke uitstraling heeft. De tekst is verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken en alinea’s.

 Taalgebruik
Het taalgebruik is doelbewust afgestemd op beginnende lezers, AVI M3/E3. Dit blijkt uit de woorden die gebruikt zijn. Tegelijk is het geen simpel boek, maar daagt het uit verder te lezen. De overzichtelijkheid van de pagina’s en de korte zinnen lenen zich daar ook voor.

 Christelijke karakter
Behalve het zorg dragen voor de Schepping om je heen, komt het christelijke karakter in dit boek niet naar voren.

 Doelgroep
Deze uitgave is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 Leesbeleving en leesplezier
Het boek is leuk om te lezen en past bij de belevingswereld van beginnende lezers. Hulpbehoevende dieren spreekt hen vaak wel aan. Het is vlot geschreven en geeft vast veel leesplezier!

RvL

 

 

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Mag ik hem houden?

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Kwintessens
Kwintessens

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.