Jona en de vis

Jona krijgt van God de opdracht om naar de stad Ninevé te gaan. Maar Jona luistert niet naar God en gaat met een boot mee. Dan stuurt God een storm en de mannen op de boot gooien Jona in de zee. Een vis slokt hem op. Maar gelukkig zwemt de vis naar het land en spuugt Jona uit. En dan doet hij wat God hem zegt.

Dit klein formaat vierkante boekje bevat een eenvoudige weergave van  het bekende Bijbelverhaal over Jona en de vis. Het verschijnt in de Wonderwolk-serie Kleuterlezen, die bedoeld is voor kleuters die al belangstelling hebben voor letters en lezen. Het boekje komt het meest tot zijn recht als samenleesboek.

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is opgebouwd volgens een vast format, waarbij de linker pagina bedoeld is voor de kleuter/beginnende lezer. Daarop staat een afbeelding met daarbij de letters en een eenlettergrepig woord, zoals bijvoorbeeld vis, bek, zee, man. Ze zijn afgedrukt in een groot lettertype. De naastgelegen pagina is een voorleespagina met een korte tekst van vier regels die door de ouder/duolezer gelezen kan worden. In deze tekst komen de woorden van de linker pagina in een afwijkende kleur terug. De kleurentekeningen zijn uitgevoerd in een strakke eenvoudige stijl, zwart omlijnd met weinig details, afgebeeld op een witte achtergrond. Alle woorden die in dit boekje worden aangeleerd, zijn op de schutbladen op een speelse manier afgebeeld, voorzien van kleine tekeningen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is heel goed afgestemd op het taalniveau van kleuters en beginnende lezers uit  groep 3. Het is jammer dat de gekozen illustratiestijl daar eigenlijk niet bij past. Daardoor hinkt de serie wat op twee gedachten: de taal is afgestemd op kinderen van 5-6 jaar terwijl de illustraties duidelijk gericht zijn op jongere kinderen.

Doelgroep
De boekjes in deze serie zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 2 en 3, om samen met de ouders al bezig te zijn met letters en eenvoudige woordjes.

Leesbeleving en leesplezier
Een praktisch en bruikbaar boekje over een Bijbels verhaal, bedoeld om het leren lezen te stimuleren.

DvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Jona en de vis

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

29
29

Uitgeverij:

De Wonderwolk
De Wonderwolk

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.