De reis van Loïs

Loïs wil geen ‘grijze muis’ meer zijn op haar volgende nieuwe school. Haar stoere outfit is tegelijk nodig als masker. Twee jongens zijn geïnteresseerd in haar. Paperback voor jongeren.

Lois woont samen met haar vader op een woonboot. Ze is niet blij als haar vader opnieuw een andere werkplek heeft, waardoor zij telkens op een andere school terechtkomt. Door haar ervaringen op vorige scholen besluit ze zich te profileren met een ander stoer outfit. Tot haar verbazing gaat haar dat goed af. Op school ontmoet ze twee jongens die om haar aandacht vragen, jongens die beide op elkaar afgeven en niks van elkaar willen weten. Lois probeert erachter te komen wat hiervan de reden is. Tegelijk proberen de jongens door de stoere rol van Lois heen te prikken en erachter te komen wie de echte Lois is.

Het schoolleven gaat met ups en downs. Als Lois’ vader in het ziekenhuis belandt is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Wat haar vader niet mag weten is dat ze de ‘groene brieven’ die telkens komen, zorgvuldig buiten zijn bereik houdt. Wat mag niemand weten? Totdat haar vader een aan hem geadresseerde groene brief krijgt…

Een goed geschreven jongerenboek van Eeuwoud Koolmees die hiermee laat zien dat hij én goed kan schrijven én over heel veel inlevingsvermogen beschikt. Met mooie personages: pittig, levendig, herkenbaar, eigentijds. Een fijne paperback voor jongeren.

Lees ook Kortsluiting van Eeuwoud Koolmees.

AP

 

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De reis van Loïs

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

226
226

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

11.95
11.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.