Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kortsluiting

  • Auteur: Eeuwoud Koolmees
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 12.95
  • Pagina's: 240
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462783164

Complimenten, Eeuwoud Koolmees. ‘Ik ben een raadsel geworden voor mezelf. Een puzzel uit een puzzelboekje waar de bladzijde met de oplossingen uit is gescheurd’. Wat is er aan de hand met Fleur?

Eeuwoud Koolmees gaat geweldig! Zijn nieuwste boek, een vlotte paperback met een foto van een meisje is heel aantrekkelijk, fris. Ziet er goed uit.

Kortsluiting is het verhaal van Fleur, 17 jaar. Fleur ligt in het ziekenhuis, al weet ze niet waarom. Er is iets gebeurd met haar. Ze heeft een behoorlijke hoofdwond. Hoe komt ze daaraan??

Dat weet ze niet ?? Fleur heeft een ongeluk gehad en als gevolg daarvan is haar geheugen kapot. Amnesie heet dat. ‘Gelukkig’ is ze alleen de herinneringen kwijt van kort voor de val.

Wat is er gebeurd? Wilde ze dood? Was het een zelfmoordpoging? Waarom komt haar geheugen niet na 24 uur terug? Dan wordt ze ook nog overgeplaatst naar de PAAZ van het ziekenhuis. Koolmees geeft de sfeer op een PAAZ levensecht weer.

Kortsluiting is een verhaal dat je in een adem uitleest. Je moet doorlezen. De personage van Fleur is goed uitgewerkt, geloofwaardig, herkenbaar.

Het verhaal is goed geschreven, met korte zinnen, staccato taalgebruik, wat vaart geeft in het verhaal. Je wordt zo meegenomen door het verhaal dat je wel door moet lezen, want je wilt weten hoe het afloopt, wat de plot is.

Mooi is de relatie van Fleur met haar opa: geloofwaardig, niet opgelegd, geeft diepte aan het verhaal. Fleur, die meestal wat afstandelijk is richting anderen, laat dit bij haar opa vallen en gaat dicht naast hem zitten, net als vroeger.

Het boek leest fijn, heeft een prettige lay-out, een duidelijke letter, korte hoofdstukken.

Kortsluiting is een echte aanrader voor jongeren, een erg goed boek, een mooie christelijke thriller in positieve zin van het woord. Wat mij betreft de BESTE Koolmees tot nu toe.

Proficitiat Eeuwoud! – Mediatheken VO: dubbel aanschaffen deze ‘Kortsluiting’. Gaat de bieb uitvliegen.

AP

Tessa (15 jr.) ik vond dit een erg mooi boek. Ik vond het bijzonder hoe Fleur dacht en handelde. Lees dit boek!

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE