De onvergetelijke dominee uit Urk

Everard du Marchie van Voorthuijsen groeit op in een welgesteld gezin. Zijn ouders worden gereformeerd en Everard ligt als kind wakker met het besef een nieuw hart nodig te hebben. Later wil hij echter niets meer van God en gebod weten. Hij leidt een werelds leven. Totdat God hem stilzet. Hij moet dominee worden. Is hij daar niet te slecht voor? Hoe kan hij mensen de zaligheid preken als hij zijn leven zo verzondigd heeft? Dat leert God hem en hij mag veel gezegend werk in verschillende gemeentes doen.

Vormgeving en illustraties
Hardcover uitgave met op de omslag een voor de serie kenmerkende illustratie, die ook in het boek voorkomt, maar dan in zwart-wit. Deze passen bij de tekst en verbeelden delen van het geschreven verhaal. De bladspiegel is mooi en overzichtelijk, wat het geheel een verzorgd uiterlijk geeft.

Taalgebruik
Het taalgebruik is duidelijk en eenvoudig en niet tijdgebonden. Door het eenvoudige woordgebruik en de niet te lange zinnen is het geschikt voor lezers in de middenbouw van de basisschool.

Christelijke karakter
Het boek heeft vanzelfsprekend een christelijk karakter, omdat het over een gereformeerde dominee gaat. Het geloof wordt niet opgelegd, maar natuurlijk verweven in het levensverhaal van Everard.

Doelgroep
Vanaf ongeveer groep 4/5 van de basisschool is dit boek zelf te lezen. Het verhaal leest vlot, doordat de zinnen niet te lang zijn. De vertellende schrijfstijl wordt afgewisseld met realistische en goed lopende dialogen. Je volgt in dit boek het leven van Everard. Zijn levensverhaal boeit de lezer tot het einde toe. Voor volwassenen kan het boek te eenvoudig zijn om bovengenoemde redenen.

Bijzonderheden
Deel 44 in de Historische verhalenserie.

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek leest vlot en is goed geschreven. Het is een mooie toevoeging aan de boekenkast van kinderen op de basisschool!

RvL

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/onvergetelijke-dominee-uit-urk:9789461152381

Boekgegevens

Titel:

De onvergetelijke dominee uit Urk

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

156
156

Uitgeverij:

De Ramshoorn
De Ramshoorn

Prijs:

€ 16,95
€ 16,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.