De ontdekking van Maarten Luther

Maarten Luther is een knappe student, die van plan is om een goede advocaat te worden. Maar dat verandert als hij door hevig onweer wordt overvallen: Maarten belooft de heilige Anna dat hij in een klooster zal gaan als hij het onweer overleeft. En zo gebeurt het: Maarten wordt monnik.

Vormgeving en illustraties
Op de hardcover omslag staat een kleurrijke en doeltreffende tekening. In het boek staan op elke bladzijde 1 of 2 tekeningen in dezelfde stijl. Deze passen erg goed bij de tekst en de karakters zijn duidelijk weergegeven.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds en er zit voldoende vaart in het verhaal. De schrijfstijl is beschrijvend met regelmatig een dialoog.

Christelijke karakter
Het boek is gebaseerd op een belangrijke historische gebeurtenis. Het geloof in God en zalig worden zijn hoofdthema’s.

Doelgroep
Het boek sluit goed aan bij jongens en meiden uit de midden- en bovenbouw van de basisschool. Het is ook  geschikt om in de klas te gebruiken bij godsdienst en geschiedenis. Eventueel kan het aan jongere kinderen vanaf ca. 7 jaar worden voorgelezen.

Bijzonderheden
Deze uitgave verscheen oorspronkelijk in 2016 en is nu opnieuw op de markt gebracht.
Achter in het boek staat een overzicht met moeilijke/onbekende woorden en de uitleg ervan en op de bladzijde erna een tijdlijn van het leven van Maarten Luther.

Leesbeleving en leesplezier
Een interessant boek waarin op een laagdrempelige manier het leven van Maarten Luther beschreven wordt. Een belangrijk stukje geschiedenis, gezien de grote impact van zijn ontdekkingen en werk.

JG

 

Boekgegevens

Titel:

De ontdekking van Maarten Luther

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

45

Uitgeverij:

Janoah

Prijs:

€ 12,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.