Race tegen de klok

Eto, Amy en Hu zijn ambassadeurs voor het Wereld Natuur Fonds. In Brazilië hebben ze een film opgenomen over de verwoesting van het regenwoud. In Nederland zal de film vertoond worden op een grote milieuconferentie. De kinderen worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Ondertussen beraamt een groep gewelddadige milieuactivisten een plan om hun standpunt duidelijk te maken: niet praten over het milieu, maar actie! En die actie moet plaatsvinden op die milieuconferentie. Eto, Amy en Hu belanden weer in een spannend avontuur

Vormgeving en illustraties
Op de harde kaft van het boek staat een collage van verschillende foto’s van zaken die in het boek voorkomen. In het boek staan geen illustraties.

Taalgebruik
De gebruikte taal is rijk en hedendaags.

Christelijke karakter
In het boek wordt omschreven dat er wordt gebeden en gedankt voor en na het eten en bij het naar bed gaan. Ook wordt er een scène beschreven waarin Amy een niet christelijk meisje vertelt dat God haar heeft geholpen.

Doelgroep
De beoogde doelgroep is kinderen van 10 jaar en ouder. Dit is gezien het taalgebruik en de gebeurtenissen in het boek een juiste aanduiding. Zowel jongens als meiden kunnen dit avontuurlijke boek lezen. De schrijfstijl is beschrijvend afgewisseld met dialogen.

Bijzonderheden
Race tegen de klok is het zesde deel in de serie De jonge rangers. Het boek kan afzonderlijk gelezen worden, maar dan duurt het waarschijnlijk langer voor de context van het verhaal begrepen wordt.
In het boek lopen twee verhaallijnen die aan het einde samenkomen. De ene verhaallijn is normaal gedrukt en de andere verhaallijn is cursief gedrukt.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend boek dat je in een keer uit wilt lezen! Zeker als je de eerdere delen van De jonge rangers hebt gelezen.

EvR

Boekgegevens

Titel:

Race tegen de klok

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

198

Uitgeverij:

Mes

Prijs:

€ 7,75

Deel deze recensie