Mijn grote woordzoeker Bijbel

Is het een kinderbijbel of toch een puzzelboek? Mijn grote woordzoekerbijbel combineert Bijbelse vertellingen met een bijbehorende woordzoeker. Lezers maken zo kennis met de Bijbel en kunnen daarna (of daarvoor natuurlijk) woorden uit de vertelling opzoeken in de themapuzzel. Onder andere de schepping en het leven en sterven van Jezus komen aan bod – net als diverse bekende personen uit de Bijbel, zoals Abraham, Ruth, Jona en Daniël.

Vormgeving en illustraties
Het boek is kleurrijk vormgegeven, met aansprekende illustraties op fullcolour pagina’s. Het ‘puzzelboekpapier’ zorgt ervoor dat de puzzels gemakkelijk kunnen worden gemaakt.

Taalgebruik
De beknopte Bijbelse vertellingen zijn geschreven in rijke taal, die soms wat moeilijk is voor de doelgroep. De puzzelwoorden zijn steeds eenvoudig, waardoor de puzzels goed te doen zijn. Beginnende lezers zouden vooral met de puzzels wat moeite kunnen hebben vanwege de letterbrij.

Christelijke karakter
Deze combinatie van kinderbijbel en puzzelboek ineen staat boordevol Bijbelse vertellingen en begrippen. Dat Jezus wordt afgebeeld zal niet iedere lezer aanspreken. Ook zal niet iedereen zich herkennen in de stelling dat door Jezus’ dood er voor iedereen vergeving is.

Doelgroep
De uitgever geeft aan dat het boek geschikt is voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Dat is een goede definitie, al kan het niveau voor beginnende lezers nog erg hoog zijn.

Bijzonderheden
De woordzoekers variëren in vorm, waardoor ze steeds wat uitdagender worden. Het is jammer dat per woordzoeker slechts zo’n 6 woorden hoeven te worden opgezocht. Daardoor blijven er veel letters over, zónder dat de puzzel ook een oplossing heeft.

Leesbeleving en leesplezier
De combinatie van kinderbijbel en puzzelboek is een goede mix: kinderen lezen de Bijbelse geschiedenis en kunnen direct een verwerking maken. Het niveau van de tekst en puzzels kan het leesplezier van jonge lezers op de proef stellen.

PB

Boekgegevens

Titel:

Mijn grote woordzoeker Bijbel

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

112

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

€ 12,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.