Boekdetails

Kinderen & geloven

De goede herder

  • Auteur: Laura Zwoferink
  • Illustrator(s): Peter Nuyten
  • Serie: Lees je mee?
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.90
  • Pagina's: 30
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033129186

Een leesboek voor beginnende lezers, vanaf 7 jaar over het Bijbelse verhalen uit het Nieuwe Testament. Met vragen aan het eind van elk hoofdstuk.

Dan gaat Jezus het huis binnen. Hij loopt naar het meisje en pakt haar hand. Meisje, sta op, zegt Hij. En kijk eens: het meisje staat op. Ze leeft! Wat een groot wonder. Jezus maakt doden levend. Zo machtig is Hij.

Inhoud: Ook in dit boek uit de serie Lees je mee? van Laura Zwoferink wordt op een Bijbelgetrouwe manier een deel van de Bijbel aan jonge kinderen vertelt. Dit deel gaat over de tijd dat de Heere Jezus op de aarde was en wonderen deed. Hij verhoort gebeden, geneest zieken en wekt mensen op uit de dood. Ook maant Hij een geweldige storm op de zee tot stilte. Zijn wonderen en macht worden in dit boek breed uitgemeten en duidelijk aan kinderen overgebracht.

De omslag van het boek verbeeldt de titel: de goede Herder die Zijn schapen op de schouders neemt en vol zorg naar Zijn schaapskooi brengt. Dit is ook de kern van de verhalen in het boek. Als een rode draad loopt de zorg van de Heere voor de schapen van Zijn kudde door dit boek heen.

Illustraties: De emoties op de gezichten van de getekende mensen weerspiegelen de emoties uit het verhaal. De illustraties lijken zelf het verhaal al te vertellen door de goede kleurkeuze en de visualisering van de tekst. De sfeer die deze afbeeldingen oproepen, ondersteunen de tekst en maken het verhaal nog sterker en aantrekkelijker voor jonge kinderen.

Vragen: Ook in dit boek worden de verhalen afgesloten door een klein aantal verschillende vragen, bijvoorbeeld: ‘Wanneer hoef je niet bang te zijn in groot gevaar?’ De vragen laten kinderen nadenken over het geloof en de rol die de Heere Jezus in hun eigen leven speelt. Dit brengt het verhaal nog dichter bij het kind en laat kinderen een link leggen tussen hun eigen leven en de verhalen en boodschappen uit de Bijbel.

Oordeel/doelgroep: Het is een mooi boek om voor te lezen aan jonge kinderen. Voor beginnende lezers is dit boek denk ik nog wat lastig, omdat de zinnen en woorden soms een beetje lang zijn. Waarschijnlijk kan het boek wel zelf gelezen worden door leerlingen vanaf eind groep vier. Ook is de tekst niet in tekstblokken weergegeven, wat jonge lezers geholpen zou hebben. Het gekozen lettertype is duidelijk en groot en valt niet weg in de illustraties. De illustraties overlappen de tekstruimte niet.

Ook dit deel uit de serie Lees je mee?  is een aanrader om de Bijbelse boodschap op een eenvoudige  manier over te brengen aan kinderen.

In dezelfde serie van Laura Zwoferink verscheen ook: In het begin, In de stal, Noach, , Volg mij en Abraham.

RvL

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE