Fien wil een paard

Fien en Ton moeten een zware tas met  peren bij opa en oma brengen.Onderweg komen ze langs Streep, een paard. Het eerste deel in de serie Fien en Ton.

Inhoud:

Als Fien en Ton een zware tas met peren bij opa en oma moeten brengen, hebben ze er een zware sjouw aan. Samen dragen ze de tas. Ze komen langs mevrouw Meeuw en langs Tons vriend Sil. En dan komen ze bij Streep , het paard. Fien is er gek op. Ze wil zo graag een paard voor haar zevende verjaardag. En eindelijk komen de peren ook aan bij opa en oma.

Een vriendelijk verteld, eerste leesboekje AVI E3, over een broer en zus, die bij een kleine boodschap naar opa en oma van alles beleven. Krijgt Fien een paard voor haar verjaardag? Het boek sluit af met een leuke vraag voor de lezers.

Vormgeving:

Overzichtelijke lay-out. Elke zin begint op een nieuwe regel. Er is geen schreefloos lettertype gebruikt, de letters zijn duidelijk, maar niet echt groot. Er zijn tekstblokken gebruikt, zodat de tekst overzichtelijk leest. De hoofdstukken zijn soms kort (3p.), soms langer (7p.)

Taalgebruik:

Actief taalgebruik, met humor, in tegenwoordige tijd. Er gebeurt veel in het boek, zodat het spannend blijft voor de lezertjes. De vraag aan het eind van het boek is leuk gevonden en geeft een opening naar de rest van deze nieuwe serie.

‘Ik word zeven’, zegt ze. Dat is al oud, grapt oma. Laat eens zien… word je haar al grijs?

Doelgroep:

Leesboek voor eerste lezertjes vanaf 6 jr., AVI E3. Hoe zal het verder gaan met Fien en Ton in het volgende deel?

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Fien wil een paard

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

89
89

Uitgeverij:

Om Sions Wil
Om Sions Wil

Prijs:

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.