De God van Jakob

Dit boek gaat over Jakob. Jakob vlucht voor zijn broer Ezau. In de nacht krijgt hij een droom. De Heere zegt: ‘Jacob, dit land zal Ik jou geven. Ik ben met je en zal je beschermen.’

‘Lees je mee?’ is een nieuwe serie leesboeken over de hele Bijbel. Aan het eind van elk verhaal staan vragen. Om zelf over na te denken of om samen over te praten.

Deel zeven van de serie “Lees je mee?” geschreven door Laura Zwoferink, bekend van de ‘Kijk en Luister’ en ‘Kijk en Lees’kinderbijbels.

Dit deel gaat over Jacob. Zijn geboorte, het eerstgeboorterecht, de vlucht van Jakob, Jakob bij zijn oom Laban, Jakob bij Pniël, en hoe hij Ezau uiteindelijk weer ontmoet. Mooi om een boek in handen te krijgen waar, in dertien hoofdstukken, elk stukje van het leven van Jakob uitgelicht wordt.

Aan het eind van elk hoofdstuk staan drie vragen. De meeste vragen zijn kennis vragen, maar als kinderwerker word ik ook erg enthousiast over de vragen die over het leven van kinderen nu gaan. Zoals “ben jij altijd eerlijk” bij het verhaal van Jakob die zijn vader bedriegt en “ben jij wel eens jaloers?” bij het verhaal van Jakob en Laban en hun kuddes.

De verhalen worden in korte duidelijke zinnen verteld. Ideaal voor de doelgroep van beginnende lezers vanaf 7/ 8+.

“Jakob is op reis naar zijn oom Laban.
De Heere zorgt voor hem.
Dat geeft Jakob rust.
Jakob heeft de Heere lief.
Heb jij ook de Heere lief?”

Voorlezen kan al vanaf 4 jaar, met als kanttekening dat er af en toe wat moeilijke woorden uitgelegd moeten worden (zweert, afgodsbeeld, vergeven).

Het is een hardcover uitgave met dikke glanzende bladzijden, grote letters, een ruime bladspiegel en mooie kleurenillustraties. Het zal zeker de doelgroep aanspreken en ze actief laten meedenken met de Bijbelverhalen over Jakob. Ook kan ik me voorstellen dat het een mooie aanvulling is in de klas bij de lessen over Jakob. Een aanrader dus!

TvD

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

De God van Jakob

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

29
29

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

10,50 (actuele prijs zie Bestel online)
10,50 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.