Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

David & Mirjam; de gouden speld, dl. 1

  • Auteur: Martine Jonker
  • Serie: De gouden speld
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 12.90
  • Pagina's: 168
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Vuurbaak
  • ISBN: 9789055604807

De 12-jarige David en Mirjam zijn kinderen uit de tijd van de komst van Jezus. Martine Jonker schreef een mooi geloofwaardig verhaal over twee kinderen die langzamerhand ontdekken dat Jeshua wel ’s de echte Messias kan zijn.

Hoofdpersoon in het verhaal is de 12-jarige David. Omdat hij niet goed op zijn broertje Benjamin heeft gepast, is deze heel ziek geworden. De dokter is bezorgd en iedereen is bang dat hij het niet overleeft. David voelt zich heel schuldig. Benjamin heeft eigenlijk heel dure medicijnen nodig, maar… wie kan dat betalen? Judah, eigenlijk geen echte ‘vriend’ van David kan hem wel aan geld helpen. Een dilemma voor David: of zijn broertje aan medicijnen helpen of met Judah in zee gaan. David raakt in grote problemen…, maar gelukkig is Mirjam er ook nog.

Het is de tijd dat de Romeinen het land overheersen. Je maakt via David en Mirjam in een spannend verteld verhaal de bekering van tollenaar Levi mee, het wonder van de storm op het meer, de genezing van de man die door het dak kwam, de genezing van een melaatse en van een bezetene.

David en Mirjam is het eerste deel in de serie ‘De Gouden Speld’. De gouden speld van Mirjam speelt een belangrijke rol in het verhaal. Mirjam Jonker laat op een mooie manier Bijbelverhalen uit de evangeliën zien door de ogen van twee kinderen. Heel geschikt voor gelovige kinderen, die de Bijbelverhalen zullen herkennen en een bijzondere kennismaking met Jezus voor niet-gelovige kinderen. Aanwinst voor de (christelijke) kinderboekenplank.

De EigenWijze Kinderen (EWP-2014) hebben genoten van dit boek. Hieronder lees je hun reacties:
het een spannend en grappig boek is. (Fleur en Elvira, groep 7/8)
– het is een spannend boek en het is ook interessanter dan gewone Bijbelverhalen.
– ik vind het een leuk boek, want de bijbel is minder interessant en dit is wel in die tijd en leuk om naar te luisteren.
– ik vind het een super leuk boek omdat het net lijkt of je in de tijd van de Bijbel leeft.
– Je kon je goed inleven in het verhaal, realistisch! Je zag het voor je! (Jacoline, groep 8)
– ik nu meer weet over het geloof (Joas, groep 7/8)
– er Bijbelse verhalen in staan die bekend zijn. Het is een spannend en mooi boek (Simone, groep 7/8)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE