Brit is weg!

Lianne Biemond schrijft – naast haar ‘Wereld-serie’ nu ook voor eerste lezertjes. Dit is het eerste deel van ‘De avonturen van Steef Stekel’ – AVI E3 – met in de hoofdrol Steef, zijn vriendinnetje en buurmeisje Suus (de buuf) en Brit, de bruinwitte hamster van Steef.

Steef is niet blij als hij ontdekt dat het ‘veldje’, waarop hij altijd voetbalt, verandert is in een bouwterrein met een hek eromheen. Samen met zijn hamster Brit gaat hij er toch spelen. Suus komt ook en ze maken gangen waar Brit doorheen rent. Maar dan ineens is Brit weg. Wat nu?

Een vriendelijk verhaal in een prettige, veilige sfeer over Steef Stekel, zoals zijn moeder en opa Steef noemen. Lianne Biemond gebruikt leuke taalgrapjes, met de namen: Poes heeft Zwit, want ze is ‘zwart met wit’. De hamster heeft Brit: een beetje bruin en wit. En de hond van oom Piet heet ….

Een boekje met actief eenvoudige taalgebruik. ‘Met zijn wang aait hij Brit. De vacht van Brit is heel zacht. Brit ruikt naar zaagsel. En ook een beetje naar koek. Naast dit ‘rijm binnen de zin’, past  Biemond ook regelmatig herhaling toe, wat leuk is voor eerste lezertjes. ‘Dit woord kennen ze al, nog een keer!’. ‘Boink, boink, zegt de rij-plaat. Dit is nog leuker. Stamp, stamp, doen de schoenen van Steef. Bonk, bonk, doet de rij-plaat. (blz. 28). Of ‘‘Zit, Grit’.

Een fijn eerste leesboekje, herkenbaar in de emoties van 5-7-jarigen. De tekst is afgedrukt in een heldere, groter formaat letter en met gebruik van tekstblokken. De hoofdstukken’ lijken vrij lang met 5-7 bladzijden. Gelukkig is de tekst omlijst met vrolijke grappige illustraties van Marijke Duffhauss.

Voor eerste lezertjes die AVI E3 kunnen lezen. Een vergelijkbare serie, met hetzelfde niveau, voor eerste lezertjes is de serie over ‘Eetje’ van Maarten Brand, De Banier.

Leesplezierr voor jongens/meisjes vanaf 6 jaar. We kijken uit naar het volgende deel van Steef Stekel. Gelukkig, een serie met een jongen in de hoofdrol. Want ‘meisjes lezen wel jongensboeken, maar de meeste jongens geen ‘meisjesboeken’.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Brit is weg!

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

73
73

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.