Boekdetails

Kinderen & geloven

Profeet Elia

Verhalen voor jou

  • Auteur: Jolanda Dijkmeijer
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Verhalen voor jou
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.95 klik voor de up-to-date prijs bij BESTEL ONLINE
  • Pagina's: 18
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402906455

Profeet Elia is een nieuw deel in de serie ‘Verhalen voor jou’. Dit deel gaat over profeet Elia die van God een opdracht krijgt om tegen koning Achab te vertellen dat er een grote droogte zal komen.

Verhalen voor jou is een mooie serie voor peuters. Bekende en wat minder bekende bijbelverhalen worden in deze serie aan de jongste kinderen op een gemakkelijke manier naverteld. Dit boek is het zevende deeltje in de serie, geschreven voor kinderen van 2-4 jaar.

Het is een hardkartonnen oblong boek met afgeronde hoeken. Het boek ziet er rustig en overzichtelijk uit.  Op de voorkant zie je Elia zitten bij de beek Krith in duidelijk lettertype zie je over wie het boek gaat.

Op de linkerpagina zit de illustratie en op de rechterpagina in een wit vlak de tekst.  De illustraties zijn full-colour,  meer dan een pagina groot en mooi, warm en duidelijk voor de kinderen. De illustraties hebben heldere, vriendelijke kleuren en geven het gevoel alsof je met Elia meeloopt in Israël.

De tekst is ook duidelijk geschreven voor de jongste kinderen. Er worden makkelijke woorden gebruikt. In korte zinnen wordt het verhaal verteld vanaf het begin dat Elia naar de koning gaat totdat God weer regen geeft.

Elia zit bij de beek Krith. Een klein riviertje hoog in de bergen. Ver weg van de soldaten van de koning. Hier is nog genoeg water. En elke dag brengen volgesl hem vlees en brood. Zo zorgt God voor Elia. Maar ook hier regent het niet. Op een dag is de rivier opgedroogd. ‘Ga naar het land Zarfath’, zegt God.’ Daar zal een vrouw voor je zorgen’.

Het boekje is ook heel geschikt om mee te nemen naar de kerk. Of om met een bijbels boekje de dag te eindigen. Het is niet groot of dik en kinderen kunnen het gemakkelijk zelf lezen en bekijken.

Andere delen in deze serie zijn: Mama Sara, Koning Josia, Moedige Jozua, Lieve Rebekka, Dappere Mirjam, Kleine Samuel

Als moeder van drie jonge kinderen hebt ik met veel plezier dit boekje voorgelezen aan mijn kinderen.  Ik zie dat zij het ook mooie boekjes vinden omdat ze het aan mij ‘voorlezen’ en ze het verhaal goed onthouden. Ik ga zeker op zoek  in de bibliotheek of boekwinkel naar andere deeltjes in deze serie.

EB

BESTEL ONLINE