Bouwers

Het vijfde deel over de vrienden Bas en Charlotte en hun belevenissen met hun klas. De brugklas van Bas en Charlotte gaat op werkvakantie naar Roemenië! Door goed samen te werken weet de klas een prachtig resultaat te bereiken, maar … zo’n werkvakantie is meteen ook een goede manier voor Bas en Charlotte om zichzelf wat beter te leren kennen…

Inhoud:

De klas van Bas en Charlotte gaat in de zomervakantie op werkvakantie naar Roemenië, waar een nicht van Bas aan het werk is voor de St. Charis. De klas gaat daar een school opknappen, o.l.v. een van de ouders die bouwvakker is. Bas maakt zich zorgen: hij heeft dit plan nu wel bedacht en veel meegedacht, maar hij is absoluut niet handig. Wat moet hij daar doen? De klas schrikt als ze de armoede zien. Gelukkig krijgen ze bij de start van de bouw hulp van vier Roma-mannen die meehelpen. Ze verdelen kleren onder de Roma en bezoeken een vuilnisbelt. De bouw komt op tijd klaar, waarbij de meisjes ook nog huizen van Roma hebben opgeverfd. Marion wil een zwerfhondje meenemen. Zou dat lukken?

Taalgebruik:

Een heel vlot leesbaar verhaal in eigentijdse taal met veel humor. De personages dragen het verhaal en dat laat Blijdorp goed zien. Soms zijn de grapjes flauw, maar dat past wel bij de personages. Een laagdrempelige, makkelijk leesbaar verhaal door de vormgeving, het fijne duidelijke ‘schrijf’lettertje en de vele cartoon-illustraties.

Uiterlijk:

Vlotte paperback met cartoon-illustraties van Daan van Oostenbrugge, die de grapjes van Blijdorp goed aanvoelt.

Oordeel:

Vooral leerlingen van bovenbouw basisschool, onderbouw VO zullen deze serie lezen. Een goed besluit om ‘Bouwers’ als laatste deel van de serie te kiezen, omdat de hoofdpersonages nu naar de 3e klas van het VO gaan.

De auteur verwijst in de laatste toelichting nog naar St. Charis en St. Help Straatkinderen,de organisaties waar de ‘Debora’ uit het verhaal en Debora in het echte leven aan verbonden zijn.

AP

 

Koop dit deel bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bouwers

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

11.95
11.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.