Boekdetails

Kinderen & geloven

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten

bijbelverhalen voor de allerkleinsten

  • Auteur: Studio Bos
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 12.99
  • Pagina's: 12
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Witte Leeuw
  • ISBN: 9789492901088

Een stevige box met vier kleine hardkartonnen prentenboekjes met de bekende bijbelverhalen over Adam en Eva, De Ark van Noach, Het verhaal van Mozes en Het verhaal van Jezus.

Inhoud:

De vier Bijbelse verhalen worden heel summier, maar helder verteld. Terecht wordt dit een eerste kennismaking met Bijbelse verhalen genoemd.

Taalgebruik:

Helder taalgebruik, mooi verteld. Bij het verhaal van Mozes merk je dat ‘bekende’ Bijbelse personen/plaatsen niet bij naam genoemd worden, zoals ‘Een Israëlische moeder’, in plaats van ‘Jochebed’ –  haar dochter, in plaats van ‘Mirjam’ – een nieuw land, in plaats van ‘het beloofde land’, of ‘Kanaän’.

Bijbelse termen als ‘zonde’ en Jezus als ‘De zoon van God) ontbreken in Adam/Eva (God wist dat ze niet naar hem geluisterd hadden. Hij werd erg boos), in Noach (Maar God was niet gelukkig met de wereld. Er was een nieuw begin nodig), Jezus (Er was eens een man die Jezus heette).

Soms moeilijke woorden: apostelen, (wordt uitgelegd: zijn vrienden’ ) en Egyptenaren/Israëlieten (moeilijke namen).

Hieronder een paar fragmenten:

Adam en Eva: Toen alles begon, was er niets. Daarom maakte God de Hemel en de Aarde. Toen zei Hij: ‘Er zal licht zijn’, en er was licht. 

Adam en Eva: ‘Ze woonden op Aarde en waren de eerste mensen die op Gods prachtige creatie leefden’.

De Ark van Noach: Er verscheen een regenboog in de lucht als teken van de belofte van God.

Mozes: ‘Mozes deed wat hem werd gevraagd. Hij bevrijdde de Israëlieten van hun slavernij en bracht hen naar een nieuw land waar ze in vrede konden leven’.

Het verhaal van Jezus:  Jezus bezocht de apostelen. Hij vroeg om de mensen op Aarde namens hem over God te vertellen. Hij kon niet op Aarde blijven. Hij ging terug naar God in de Hemel.

Illustraties:

Heldere, kleurrijke, aansprekende illustraties. De tekst is afgedrukt in duidelijke schreefloze letter.

Vormgeving:

Een stevige box met vier hardkartonnen prentenboekjes met afgeronde hoeken, in klein formaat. Heel geschikt voor kleine peuterhandjes.

Doelgroep:

Peuters. De boekjes uit deze box zijn door het kleine compacte formaat ook erg leuk voor kleintjes om mee te nemen naar de kerk. Geschikt voor breed gebruik in alle gezinnen met jonge kinderen, peuters.

Mooi dat een seculiere uitgever (Witte Leeuw is een onderdeel van Leopold/WPG-uitgevers) deze box eerste bijbelverhalen uitgeeft. Het zal heel geschikt zijn als eerste kennismaking voor alle ouders die hun kinderen verhalen uit de Bijbel mee willen geven. Ook heel geschikt voor moslimouders: deze Bijbelse personages komen ook voor in de Koran.

AP

 

Koop deze box bij de plaatselijke boekhandel