Boekdetails

Kinderen & geloven

Een ster voor Jezus

  • Auteur: Mirjam Florijn
  • Illustrator(s): Mirjam Florijn
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 12.99
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: KokBoekencentrum
  • ISBN: 9789026622793

Mirjam Florijn schreef en illustreerde dit prachtige kerst-prentenboekje. Een prachtig geillustreerd, krachtig weergegeven kerstprentenboek waarin het kerstverhaal en de kerstboodschap helder doorgegeven wordt. Aanrader om interactief met peuters/kleuters te lezen.

Inhoud/taalgebruik:

Het verhaal van de komst van Jezus wordt in heel directe vorm, heel aansprekend voor jonge kinderen verteld, op een zintuiglijke manier. Niet bang zijn, Maria, niet schrikken hoor!

De auteur verwerkt begrippen in haar tekst als ‘rond en bol’, groot en sterk’. Ze maakt gebruik van herhaling ‘hobbel, hobbel’ – bij Jozef, Maria en de ezel die zo moe zijn.

Maria wordt rechtstreeks aangesproken. Maria, je moet slapen! O, Nee, er is geen bed! (…) Heel stil hoor, sst. Lekker slapen, Maria. Dit is ook erg mooi gedaan en betekent dat dit boekje heel geschikt is om interactief voor te lezen met je peuter/kleuter.  Ditzelfde doet ze ook weer bij het zingen van de herders ‘Zing jij mee? Jezus is geboren!’.

Een mooi vorm van het geloof dichtbij brengen is aandacht geven aan de lucht boven je hoofd. Daar is God. God is de vader van Jezus. Doe je oogjes open, baby Jezus. Daar hoog boven Je, Daar is Jouw Vader.

Vormgeving/vormgeving:

Klein formaat, oblong prentenboek met heldere omslagillustratie.

Helder kleurgebruik, zwart omrand, zodat het ‘glas-in-lood’ lijkt. De auteur/illustrator maakt hier een gedichtje bij waaruit blijkt dat dit ook haar bedoeling was ‘De kleurige ramen van werelds kathedralen inspireerden de prenten die je hier ziet stralen. Rood en blauw, wat groen en ook geel.(…)’. Ook de illustraties binnen in het boek zijn in dezelfde sfeer, waardoor de beelden helder en krachtig overkomen. Knap gedaan!

Oordeel/doelgroep: 

Een prachtig geillustreerd, krachtig weergegeven kerstprentenboek waarin het kerstverhaal en de kerstboodschap helder doorgegeven wordt. Aanrader om interactief met peuters/kleuters te lezen. Gelukkig wordt deze serie vervolgd met een deel over Pasen, voorjaar ’19 ‘Een kroon voor Jezus’. 

Corien en peuter Jet genoten ook van dit boek: ‘Een veelzijdig boekje, Jet wilde het maar blijven lezen. Mooie tekeningen met veel kleuren. Het maakt het boekje apart doordat de tekeningen geïnspireerd zijn door ramen in kathedralen en spreekt kinderen aan.
Door de vragen in de tekst nodigt het jonge kinderen uit om naar de afbeeldingen te kijken en dingen aan te wijzen. Wat oudere kinderen kunnen antwoord geven op deze vragen. Tekst en afbeeldingen laten ook ruimte om met je kind verder op het verhaal door te gaan. Al met al een inspirerend boekje voor ouder en kind’.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE