Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Als ik later meester ben…

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen, Corien Oranje, Nelleke Scherpbier, Greetje Kanis, Mariska Vos
  • Jaar van uitgave: 2008
  • Prijs: 4.95
  • Pagina's: 64
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 978 90 8543 094 0

Rond het thema ‘Dichterbij’ spelen met woorden –  verscheen deze bundel met 52  gedichten voor kinderen. Vrolijke sprankelende gedichten van Liesbeth van Binsbergen, Corien Oranje… Leuke gedichten om voor te lezen, voor te dragen of misschien wel uit te hoofd te leren voor een gedichten-voordraag-wedstrijd op school. Een gedicht over de slappe lach heb je vast nog niet eerder gelezen!

Om even te ruiken aan deze leuke bundel een paar voorbeelden:

Later…. Als ik later meester ben, vertel ik veel verhalen, over ridders, kapiteins, die op de zee verdwalen, als ik later meester ben, gaan we nooit meer rekenen, met met krijtjes op het bord, toffe auto’s tekenen, als ik later meester ben, gaan we lekker sporten, en ik schrijf alleen nog maar, tienen op rapporten (Liesbeth van Binsbergen, blz. 43)

Slappe lach – haha – hahaha -haha hahaha – hahaha haha hahaha- ik pies in mijn broek! – hiiiieee hiee -ha ha – haha – hiieeeehiee hie hi – au mijn buik – ha haha hahaha – hahahaha – wooeeeeeeeehoehoehoe – haha – hahahaha! – zucht – bah… (Corien Oranje, blz. 13)

Alleen voor jou – Wit gras – ijskristallen – poedersuiker op de stoep – toen jij nog sliep – diep in de nacht – blies God een laagje wit – helemaal alleen voor jou –  net of je in een sprookje zit (Greetje Kanis, blz. 33)

Schemervlucht – Vijftien – vliegen – zoemen – wiegen – dansen – om de schemerlamp (Nelleke Scherpbier, blz. 40)

En zo zijn er nog veel meer bijzondere, mooie, aansprekende gedichten. Corien Oranje heeft voor deze bundel nog twee gedichten over Jonathan en een over David gemaakt. Een dichtbundel om in de klas bij de hand te hebben en zo nu en dan eens een bijpassend gedicht voorlezen….

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE