Achter de ondergaande zon

Prentenboek over het kleine olifantje Ekundayo. De waterpoel is opgedroogd, er is niet genoeg te drinken. Maar kleine Ekundayo weet: als mama bij hem is, komt alles goed. Maar, mama olifant wordt de volgende ochtend niet meer wakker. Ekundayo begrijpt er niks van. Hij wil geen afscheid nemen. Een prentenboek over dood, verlies, rouw, met achterin het boek tips voor ouders/verzorgers.

Ekundayo is een klein olifantje die met zijn moeder en de olifantenkudde in een droog en stoffig land woont. Zijn moeder zingt vaak voor hem. Maar Ekundayo heeft dorst, de waterpoel is leeg. Ze vinden nog wel een klein poeltje, dat Ekundayo helemaal leegdrinkt. Mama Olifant drinkt niets. Dan lopen ze een lange weg en het  olifantje vraagt ‘Wat is er achter de ondergaande zon? ‘Dat zou ik wel willen weten, op een dag ga ik ernaar toe’, zingt mama. De volgende dag is mama stil, ze leeft niet meer.

Ekundayo begrijpt het niet, waarom zegt mama niets. Tante zegt dat ze in het land achter de ondergaande zon is. Hij hoopt dat ze straks weer wakker wordt. ‘S avonds gaan ze afscheid van mama nemen, samen met de andere olifanten en ze vertellen lieve dingen over haar. De volgende dagen is Ekundayo verdrietig, boos, en huilt. Hij roept om zijn mama…

Wat een mooi, fijngevoelig verhaal over rouw en verlies. Over boosheid, verdriet, je in de steek gelaten voelen, over samen rouwen, over tranen, over hoop.

Een prachtig liefdevol prentenboek, geillustreerd in warme zachte tinten. Om samen te lezen en te bekijken en samen te huilen om gemis en verdriet.

AP

 

Boekgegevens

Titel:

Achter de ondergaande zon

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

23

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

15,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.