50 dingen die je moet weten: muziek

Welkom in de wereld van de muziek. Wat voor soort muziekinstrumenten heb je allemaal? Welke muziekstijlen zijn er? Wie zijn de bekendste componisten? In no-time weet je met dit boek alles over muziek in dit boek boordevol met mooie foto’s en interessante weetjes.

In deze serie verschenen ook voetballen, het menselijk lichaam, extreem weer,  de  Eerste Wereldoorlog en het heelal.

INHOUD

Opzoek naar een leuk boek vol met informatie over muziek? Dan is het boek ‘Muziek’ uit de serie ’50 Dingen die je moet weten’ zeker een aanrader! In het boek is veel te lezen over verschillende aspecten van muziek, zoals genres, instrumenten en muziek door de geschiedenis heen. Maar er kan ook een heleboel met muziek gedaan worden; dansen, zingen en spelen en ook hier is over te lezen is dit educatief boek.

Het boek bestaat uit 50 korte hoofdstukken met een duidelijke opbouw en heeft een erg kleurrijke lay-out, dit maakt het een plezier voor het oog. Tekeningen, foto’s of grote platen beslaan de pagina’s en ondersteunen de stukken tekst die te lezen zijn in verschillende kaders.

In ‘Muziek’ kan de lezer veel nieuwe kennis opdoen, de schrijver gaat de diepte in als het gaat om technische aspecten, maar bijvoorbeeld ook over de verschillende kunstperiodes die de muziek hebben beïnvloed. Het verhaal is goed te lezen en eventuele moeilijke woorden kunnen achterin het register worden opgezocht. Dit maakt het boek geschikt voor leerlingen vanaf negen jaar of leerlingen vanaf groep zes.

Voor moeilijke lezers zal het boek minder fijn lezen zijn vanwege de drukke opzet van het boek, waardoor kinderen sneller afgeleid kunnen raken en het moeilijk kan zijn om te volgen is waar de tekst precies verder gaat.

Maar deze creatieve opzet en het informatieve karakter maken het deel ‘Muziek’ uit de ’50 Dingen die je moet weten’ serie zeker een aanrader om te lezen of om bijvoorbeeld cadeau te geven!

Leesplezier en leesbeleving (in woorden)

+ Informatief
+ Creatieve Lay-out
– Drukke vormgeving

Doelgroep

Voor leerlingen vanaf negen jaar of leerlingen in groep zes.

RH

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

50 dingen die je moet weten: muziek

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

80
80

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

13.99 (klik voor de actuele prijs op ‘Bestel online’)
13.99 (klik voor de actuele prijs op ‘Bestel online’)

Deel deze recensie