Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

50 dingen die je moet weten: extreem weer

  • Auteur: Anna Clayborne; vertaald door Martin Strengholt
  • Serie: 50 dingen die je moet weten
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14.99 (voor de actuele prijs klik ‘Bestel online’)
  • Pagina\'s: 80
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 978902662295

Ontdek hoe het weer werkt en wat er gebeurt als het weer extreem wordt. Lees over hittegolven, ijsstormen, de verschillende soorten weer en de wetenschap die daarachter zit. Vol met weetjes, infographics en indrukwekkende foto’s.

INHOUD

In Extreem Weer is veel te lezen over de verschillende aspecten van het weer, zoals de zon, de wind en het water. Daarnaast zijn er veel interessante weetjes te vinden in het boek; wist u bijvoorbeeld dat de hoogst gemeten temperatuur op aarde 56,7 graden Celsius is?!

Achterin het boek is een register te vinden waarin theoretische termen uitgelegd worden. Verder sluit het taalgebruik goed aan bij de doelgroep: er wordt niet te kinderachtig geschreven en er kan een hoop kennis worden opgedaan uit de tekst.

Het boek is ook erg aantrekkelijk voor het oog: de lezer wordt al gelokt door een coole kaft waar de regendruppels vanaf lijken te stromen. De lay-out van de tekst is erg creatief opgezet en verschilt per pagina. De teksten zijn in kleurrijke kaders geplaatst en worden omringd door verschillende foto’s, grafieken, schema’s en platen. Deze drukke vormgeving kan enigszins storend zijn voor de lezer, maar maken het verhaal ook interessant. Informatie kan gelezen worden in de tekstjes, maar de verschillende modellen die in het boek aanwezig zijn, zeggen misschien nog wel meer. Zo laten pijlen zien hoe drukgebieden ontstaan of hoe het kan dat je een regenboog kan zien in druppels water. Spectaculaire foto’s maken het boek compleet!

Extreem Weer is een informatief boek waarin veel te leren is over de verschillende aspecten van (extreem) weer. De lezer wordt geprikkeld door de kleurrijke vormgeving en foto’s die de tekst ondersteunen. Het boek is goed te lezen voor kinderen in de bovenbouw.

Doelgroep

Voor kinderen vanaf negen jaar en bovenbouw leerlingen

Leesplezier en leesbeleving (in woorden)

+ Kleurrijke vormgeving
+ Zeer informatief
+ Duidelijke uitleg

RH

Bestel online