Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

50 dingen die je moet weten: De Eerste Wereldoorlog

  • Auteur: Jim Eldridge; vertaald door Linda Jansen
  • Serie: 50 dingen die je moet weten
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 13.99 (voor actuele prijs klik op bestel online)
  • Pagina\'s: 80
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622601

In 1914 brak een oorlog uit die groeide tot een wereldwijd conflict: de Eerste Wereldoorlog. Maar wat gebeurde er precies? Welke landen en mensen waren belangrijk? Dit boek staat vol met weetjes, landkaarten en foto’s over een tragische periode in de wereldgeschiedenis.

De Eerste Wereldoorlog is een historische gebeurtenis die erg veel invloed heeft gehad op de vorming van onze huidige samenleving. ‘De Eerste Wereldoorlog’ uit de serie ’50 Dingen die je moet weten’ biedt de mogelijkheid aan kinderen om inzicht te krijgen in veel verschillende aspecten van de Eerste Wereldoorlog. Hoe is het leven in de loopgraven? Wat is propaganda eigenlijk? Deden echt alle landen over de hele wereld mee? Van de moord op prins Ferdinand tot aan het Verdrag van Versailles; in dit boek wordt gedetailleerd het verloop van de oorlog beschreven.

Het taalgebruik maakt het boek goed leesbaar en technische termen die gebruikt worden, kunnen achterin het register opgezocht worden. De kennis die opgedaan kan worden is erg compleet en soms best gedetailleerd, daarom is het boek geschikt voor kinderen vanaf tien jaar of leerlingen vanaf groep zeven.

Ondanks het zwaar beladen onderwerp, bevat het boek levendige teksten die ondersteund worden met diverse illustraties. Kaarten die de kilometers loopgraven in beeld brengen, intense foto’s van soldaten in actie en schilderijen van vrouwen in de oorlogsstrijd ondersteunen de informatieve teksten.

‘De Eerste Wereldoorlog’ schetst een compleet beeld over deze historische gebeurtis voor de lezer en laat de realiteit zien door middel van echte foto’s en interessante platen.

Doelgroep

Voor kinderen vanaf 10 jaar, groep 7

RH

Bestel online