Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

50 dingen die je moet weten: Het menselijk lichaam

  • Auteur: Angela Royston; vertaald door Martin Strengholt
  • Serie: 50 dingen die je moet weten
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 13,99 (voor de actuele prijs klik op de ‘Bestel online’ knop)
  • Pagina's: 80
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 90789043528566

Het menselijk lichaam zit heel wonderlijk en ingewikkeld in elkaar. Dit informatieve boek (gericht op kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar) staat vol met foto’s, schema’s, lijstjes en weetjes. Hoe werken bijvoorbeeld je hersenen? Wat is het verschil tussen bij- en verziendheid? Hoe ziet de binnenkant van een gewricht eruit? En wat gebeurt er met je lichaam in de puberteit? Kortom: alle denkbare vragen en antwoorden komen voorbij.

‘Het menselijk lichaam’ is onderdeel van de serie ’50 dingen die je moet weten’. Andere delen in de serie zijn: Voetbal, De eerste wereldoorlog, De tweede wereldoorlog, Extreem weer, Muziek, Het heelal.

Uitvoering
Alle boeken in de serie hebben dezelfde uitvoering: full colour, paperback en een herkenbare cover, die past bij de andere delen. In het binnenwerk worden illustraties afgewisseld met foto’s. Soms moet je je boek recht houden en soms overdwars. Maar dit stoort niet! Het kleurgebruik in het binnenwerk is bont. De tekst is duidelijk leesbaar door de plaatsing op de gekleurde ondergrond. Wat voor de leesbaarheid helpt is dat de tekst niet over de afbeeldingen is geplaatst. Het is overzichtelijk dat elk hoofdstuk een andere hoofdkleur heeft. Deze kleur is al zichtbaar in de inhoudsopgave. De rondjes op het omslag zijn glanzend; een mooi contrast met de rest van het papier dat mat is.

Inhoud/taal
Dit boek is heel compleet. Werkelijk alles wat je kunt bedenken bij het menselijk lichaam wordt besproken. De tekst is direct en duidelijk geschreven. Nergens wollig taalgebruik. Het is fijn om achterin een woordenlijst en register te hebben voor als je specifiek ergens informatie over zoekt. Dit past goed bij het encyclopedische karakter van dit boek. Wat ook fijn werkt is dat vanuit de tekst soms wordt verwezen naar een andere pagina waar meer toegelicht staat. Dat scheelt een hoop zoekwerk. De weetjes zijn leuk voor jong en oud vanaf 9 jaar. Bijvoorbeeld:

Als volwassene ben je ongeveer twintig keer zwaarder dan je als pasgeboren baby was. Toch is een pasgeboren baby nog 5.000.000.000 keer zwaarder dan een bevrucht eicelletje.

of

Als je alle haarvaten die een menselijk lichaam bevat achter elkaar kon leggen, dan zou het lint lang genoeg zijn om 2,5 keer de aarde te omcirkelen.

Eindoordeel
+ Mooie vormgeving
+ Heel compleet
+ Smaakt naar meer (je wordt nieuwsgierig naar de andere delen van de serie)
+ Leuke weetjes (niet alleen voor 9-12 jarigen, ook volwassenen zullen veel dingen nog niet weten)

NW

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel of

Bestel online