Zullen we vriendjes zijn

Voorlezen, dat hoort er helemaal bij. Deze twaalf verhalen passen naadloos bij het thema vriendschap.

Inhoud:

Evelien van Dort vertelt 12 herkenbare verhalen uit het dagelijks leven over allerlei aspecten van vriendschap. Vriendschap tussen kinderen onderling, vriendschap met dieren en tussen dieren onderling, Samen delen, aandacht hebben voor elkaar.

Vriendelijk vertelde verhalen met humor. Over bijvoorbeeld twee honden, Vlekje en Trixie, die allebei uit het asiel komen en elkaar weer ontdekken, omdat hun baasjes contact hebben. Trixie die dan bijna onherkenbaar is veranderd, gewassen en met een roze strikje. En Vlekje die al een ruzie met de boerderij-kat achter de rug heeft, totdat de kat ontdekt dat Vlekje ook uit het asiel komt en ze vrienden worden.

Het boekje sluit af met een overzichtje van de verschillende aspecten van vriendschap die in de 12 verhalen voorkomen. Lekker overzichtelijk.

Vormgeving/illustraties:

Een vlotte paperback, verzorgd uitgegeven op mooi wit papier. Met grappige vrolijke illustraties van Martine van Nieuwenhuyzen.

Doelgroep/oordeel:

Een bundeltje voorleesverhalen voor een aantrekkelijke prijs die je in elke basisschool (onderbouw/middenbouw) kunt gebruiken met laagdrempelige verhalen.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Zullen we vriendjes zijn

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

112
112

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.