Boekdetails

Kinderen & geloven

Zoekbijbel

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Marijke ten Cate
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 17.50
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Royal Jongbloed
  • ISBN: 9789089120793

De zoekbijbel is een groot formaat knalgeel prentenboek – kijkboek -leesboek – zoekboek, zoekbijbel met teksten van Corien Oranje en ‘zoekplaten-illustraties’ bij acht bekende Bijbelverhalen van Marijke ten Cate. Een prachtig boek, waar je urenlang in kunt kijken en lezen, heel aansprekend voor jonge kinderen – om aan voor te lezen, om te kijken en te zoeken op de bijbelplaten, of voor iets grotere kinderen om weer andere verhalen zelf te lezen en om meer informatie te lezen bij de Bijbelverhalen. Dit speelse boek gaat het lievelingsboek over de Bijbel van een heleboel kinderen worden!

Het is echt een prachtig boek. Eerst maar eens het gedicht bij het verhaal over Eva doorgeven ‘Wat vind je van mijn jongetjes? Zijn ze niet lief? Ik heb er twee. Kijk, Kain kan al lopen. Kleine Abel draag ik mee.  – Ik moet goed op ze letten. Kain. Stap niet op die slang! Soms denk ik aan het paradijs, daar waren we niet bang. – Niet voor een leeuw of krokodil, en ook niet voor een beer. We waren onbezorgd en blij. We leefden met de Heer. – Nu moeten we hard werken. Het is zwaar. Maar ik houd moed omdat de Heer beloofd heeft: Op een dag komt alles goed’.

Dit mooie, speelse, beeldende gedicht van Corien is in verschillende ‘lettertjes’ afgedrukt, er onder zie je een jonge moeder met twee kleine jongetjes. Bij elk van de acht verhalen is zo’n mooi gedicht opgenomen.

Veel kinderen houden van details en houden van ‘zoekboeken’. Het verklaart het succes van de Wally-boeken. Dit soort boeken zijn nog niet erg aanwezig in de categorie bijbels, daarom is deze Zoekbijbel een prachtige aanvulling. Door de aanpak van Corien Oranje en Marijke ten Cate zullen veel kinderen in de basisschoolleeftijd gecharmeerd zijn van dit boek.

In het boek is gekozen voor een ingang via acht Bijbelse personages, namelijk Eva, Jakob, Jozef, Mozes, David, Esther, Jezus en Petrus. Corien schreef hier korte verhalen en gedichten bij die te vinden zijn op de bladzijde na de zoekplaat. Door de lettertypes af te wisselen is het voor diverse leeftijden geschikt en speels en aantrekkelijk opgezet.

In de grappige en kleurrijke zoekplaten van illustrator Marijke ten Cate verstoppen zeven ‘figuurtjes’. En voor wie het toch niet vinden kan: achterin het boek kun je vinden waar ze staan.

Een fijne aanvulling bij alle kinderbijbelmateriaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Juist ook voor kinderen die niet van lezen houden zal deze aanpak: ‘veel kijken-zien-zoeken in combinatie met korte afwisselende aansprekende teksten’ heel geschikt zijn. Om thuis, op school of in het kinderwerk in de kerk/gemeente te gebruiken.

Zeer compleet. Aanrader voor zowel lezers al niet-lezers. Aanwinst dus! En, er is nu ook een Doeboek bij de Zoekbijbel.

AP

 

Koop de Zoekbijbel bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE