Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Yes! Papa gaat trouwen (en mam!)

  • Auteur: Mirjam Schippers
  • Illustrator(s): Daan van Oostenbrugge
  • Serie: Samen; deel 2
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 13,95 (actuele prijs zie Bestel nu)
  • Pagina's: 318
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087184674
  • Bestel nu

Yes! Papa gaat trouwen is het tweede deel van ‘Samen’!’, een supergezellig meidenserie over het samengestelde gezin van Julian en Naomi. Het is het vervolg op Help Mam is verliefd!

Deze boeken kún je onafhankelijk van elkaar lezen, maar leuker is het om eerst ‘Help, mam is verliefd….’ te lezen, dan ken je ‘de families’ al een beetje.

In dit deel merk je dat alles niet zo nieuw meer is voor de beide families, ze kennen elkaar al veel beter en plagen elkaar ook graag. Papa en tante Naomi besluiten een nieuw huis te kopen om zo samen een nieuwe start te maken. Die nieuwe start betekent voor Fleur en Fenna dat ze definitief afscheid moeten nemen van de herinneringen uit hun ‘oude’ huis, waarin hun vader/moeder is overleden. Gelukkig werkt de aanwezigheid van hun jongere broertjes/zusjes vaak ontwapenend. ‘Als u met papa getrouwd bent, moet u dat elke week maken’.

Een nieuw huis betekent ook nieuwe plannen voor nieuwe kamers. Leuke dingen om met je nieuwe ‘zus’ te bedenken. Fleur heeft het tegelijk druk met school en met haar vriendinnen. Al laat ze het wel uit haar hoofd om haar beste vriendin Jasmijn iets te vertellen over haar vakantieliefde Juda. Dezelfde jongen die nu op school zo irritant doet.  Dat gelooft ze nooit! Ze ontdekt dat oma’s hun gevoelens ook niet altijd goed voor zich kunnen houden. En dat je daar als kleindochter nog best invloed op kunt uitoefenen. En dat het goed voelt is als je ‘nieuwe’ moeder je begrijpt.

Natuurlijk wordt er getrouwd en zijn Fleur en Fenna nu ‘zusjes’ en komt Jasmijn achter het geheim van Fleur.

Het enige wat wat mij betreft iets minder ‘serieus’ (wat belerend) aangepakt had mogen worden was de kleurworkshop, waarin – voordat er echt ‘geworkshopt’ wordt – eerst een lesje ‘bijbel & kleding’ gehouden wordt en je leest dat kleding naar de zondeval verwijst en dat je dat altijd in gedachten moet houden als je kleding gaat kopen. Poeh!

Maar, alles bij elkaar, is dit opnieuw een heel fijn, vlot geschreven, herkenbaar meidenboek in een positieve, vriendelijke sfeer, mét humor. Uitgegeven als vlotte paperback met twee vrolijke meiden op het omslag.

Dit is het tweede deel van de serie ‘Samen’, over de belevenissen van het samengestelde gezin van Fleur (en Sem) en Fenna.

AP