Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Help! Mam (papa ook!) is verliefd

  • Auteur: Mirjam Schippers
  • Serie: Samen; dl. 1
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 13,95 (actuele prijs zie Bestel online)
  • Pagina's: 303
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087183974
  • Bestel nu

Fleur en Sems moeder en Fenna’s vader zijn verliefd op elkaar. Daar moeten de twee meiden wel even aan wennen. Ze verloren allebei een ouder en missen hun overleden vader/moeder. Maar als ze zien dat hun moeder/vader heel blij met elkaar zijn, gunnen ze hun de liefde. De beide gezinnen maken kennis met elkaar en gaan samen op vakantie. Niet alleen vader/moeder zijn verliefd…

Fleur en Sem zijn een tweeling van 13 jaar, die goed met elkaar kunnen opschieten en elkaar veel plagen. Als ze horen dat hun moeder verliefd is, moeten ze wel even wennen. Maar ze zien hoe blij hun moeder is. Natuurlijk zijn ze heel benieuwd naar mama’s vriend Julian en maken ze kennis met hem en zijn gezin. Ze kunnen goed met elkaar opschieten.

Fenna weet nog goed hoe het was toen haar moeder ziek was en overleed. Ze moet wel even slikken als ze over haar vaders vriendin Naomi hoort. Maar ook zij ziet hoe blij haar vader ervan wordt. Ze ziet erg op tegen de kennismaking met de familie van Fleur, maar als ze merkt dat ze gezamenlijke interesses hebben, klikt het al snel en leert Fenna veel van Fleur. Ze worden zelfs vriendinnen.

Als ze samen op vakantie gaan, blijkt het ook heel goed te klikken met broer Sem en Fleur ontmoet een vakantieliefde, die zelfs ook bij haar op school blijkt te zitten. Ze is heel verliefd en wordt door Sem en Fenna beticht van ‘fleurten’. Fenna wordt steeds losser en vlotter en plaagt Fleur zelfs met ‘Fleurtje krijgt een kleurtje‘. Fleur weet niet goed of ze de bijdehante opmerkingen van deze nieuwe Fenna wel zo leuk vindt…

Hoewel het boek op veel terreinen – vooral in het begin – wat te correct is (alles gaat eigenlijk heel perfect), wordt het gaandeweg het verhaal wat realistischer, blijkt de verliefdheid van Fleur verdwenen als ze haar vriendje in de klas meemaakt en lijken niet alle familieleden de nieuwe vriendschap van vader/moeder direct te omarmen.Dat maakt het verhaal geloofwaardiger en realistischer.

Het boek is vlot geschreven en bevat veel humor. Dat is een heel groot pluspunt in het boek, waardoor je het met plezier leest.

Kortom: een leuk, vlot, herkenbaar geschreven boek met een fijne vriendelijke sfeer, over tienermeiden,over hun gezinnen, over verliefdheid bij hun ouders en bij henzelf, met een te verwachten (op de achterflap voorspeld)  wensvervullend einde. De meisjes op het omslag lijken jonger dan beschreven in het verhaal.

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie ‘Samen’ over de belevenissen van het samengestelde gezin van Fleur (en Sem) en Fenna.

Voor meisjes, 12+

AP

 

Koop dit boek in de plaatselijke (christelijke) boekhandel of  Bestel online