Wulferts grootste wens

Als Wulfert nog maar een schooljongen is, heeft hij al een diep verlangen: hij wil de Heere dienen. Je merkt dat aan hem als hij speelt, als hij praat en als hij een tekst mag opschrijven.
Zijn verlangen gaat in vervulling: als Wulfert een jaar of 18 is, houdt hij zijn eerste preek. Daarna volgen er duizenden, die ook worden uitgegeven (en tot vandaag in sommige kerkverbanden worden voorgelezen). Als Wulfert sterft, komt zijn diepste wens uit: om altijd bij God te zijn.

Vormgeving en illustraties
Rino Visser verzorgde de stijlvolle, realistische illustraties voor dit boek. Het omslag is in kleur, de binnenwerkillustraties zijn zwart-wit. Ze vallen op door de aandacht voor detail.

Taalgebruik
Wulferts leven speelt zich af op het platteland in de 19e eeuw. De leefwereld van toen kan ver weg staan van lezers, maar het is aan de auteur te danken dat zijn levensverhaal toegankelijk is. Wulferts grootste wens is wel beschrijvend, maar dat doet niets af van de waarde van deze ‘biografie voor kinderen’.

Christelijke karakter
Deze uitgave is doordrenkt van geloofszaken en geloofsbeleving. Kranendonk-Gijssen beschreef het op een innemende manier. Niet iedereen zal zich in de dogmatische belevingswereld herkennen, maar het geloofsleven van Wulfert inspireert.

Doelgroep
Dit boek is volgens de uitgever geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar. Het boek kan ook al eerder zelfstandig worden gelezen en is geschikt om voor te lezen op jongere leeftijd.

Bijzonderheden
Dit is de vierde druk.

Leesbeleving en leesplezier
Wulferts grootste wens leest gemakkelijk. Het boek brengt het leven van een gelovige boer, die veel voor christenen in Nederland heeft betekend, dichterbij zonder saai te worden. Het boek is een verrijking voor jonge lezers.

PB

Boekgegevens

Titel:

Wulferts grootste wens

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

104

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

€ 10,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.