Woorden van Jezus

Een vierkant prentenboek met twintig gelijkenissen van Jezus, voorzien van prachtig getekende afbeeldingen die herkenbaar zijn voor jongens en meisjes van de basisschoolleeftijd.

In eerste instantie dacht ik, eerlijk gezegd, nóg een boekje met gelijkenissen. Maar dit prentenboek onderscheidt zich toch wel van dergelijke voorleesboeken met gelijkenissen. Niet alle verhalen die in dit boek vertelt worden, zijn bekende verhalen uit de Bijbel.

Er is bijvoorbeeld aandacht voor verhalen uit Marcus (Een lamp onder een mand, Het mosterdzaadje of De graankorrel), maar ook de wat onbekendere verhalen uit Matteüs worden beschreven (Koren en onkruid, De knecht zonder medelijden of De twee mannen in de tempel).

De verhalen zijn soms wat kort, maar inhoudelijk wel goed uitgewerkt. Altijd staat de verwijzing naar het Bijbelgedeelte duidelijk genoemd, waardoor de verdieping ook er bij te zoeken zou zijn. Sommige verhalen komen wat uitgebreider aan bod, zoals de bekende gelijkenis over Het verloren schaap of De zoon die weggaat.

De afbeeldingen bij de verhalen maken het een prachtig voorleesboek. Als voorlezer kun je de tekst mooi ondersteunen door de platen te laten zien. Er is gekozen voor een subtiele, realistische vorm van tekenen en door de klederdracht van de afgebeelde mensen of de boten, de omgeving of passende elementen uit het verhaal, heel herkenbaar voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd.

Dat maakt dit prentenboek een zeer geschikt voorleesboek voor op school of in de bijbelklas.

AO

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Woorden van Jezus

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

12.50
12.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.