Bijbelkijkboek

Het bijbelkijkboek is een bijbels boekje voor de kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar. Het is geen voorleesboek, maar echt een kijkboek. In het boek staan 9 bekende bijbelverhalen, die je door de raampjes van de Ark van Noach bekijkt.

De tekst is beknopt en vertelt in het kort en eenvoudig het verhaal zoals het in de bijbel staat. Het laat zien hoe Adam en Eva hebben gezondigd door niet naar God te luisteren. Hoe de Here ons wilt helpen als wij op hem vertrouwen en naar hem luisteren. Hoe God Jezus stuurt om de mensen te redden en sterft aan het kruis om voor onze zonden te betalen en later ook weer opstaat.

De pagina’s staan vol met tekeningen die je samen met je kind kunt bekijken. De tekeningen zijn duidelijk en herkenbaar.  Hoewel er heel veel kleurrijke tekeningen in het boek is het niet te druk en onrustig voor de kinderen.

De vormen van het boek zijn leuk.  Elke pagina lijkt wel uitgeknipt in de tekening van het verhaal. Peuters vinden het grappig om aan de vormen te voelen. Het boek is daarom heel geschikt voor kleine kinderhanden door de stevig hardkartonnen bladzijden.

Hoewel de tekst bijbelgetrouw is en het boek voor kleine kinderen is, staan de meeste  personen er wel heel erg vrolijk op. De tekst klopt niet erg met de tekeningen. Bij het verhaal van Adam en Eva staan Adam en Eva vrolijk lachend met een appel in hun hand. Dit had ook anders getekend kunnen worden. Bij het verhaal van Daniel kijken de boze mannen wel boos en jaloers, dit klopt met het verhaal.

Het boek is voor kinderen leuk om naar te kijken. De tekst is bijbelgetrouw maar de illustraties zijn mijns inziens te speels voor de ernst van de verhalen. Geschikt als kraam- en doopcadeau.

EB

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of  BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bijbelkijkboek

Jaar van uitgave:

2018

Aantal pagina’s:

18

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

8.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.