Wonderlijke wereld

Geniet van de Wonderlijke Wereld in dit prachtige kijkboek over alles wat er op de aarde te zien is. Wat is alles mooi gemaakt!

Heel verzorgd uitgegeven boek met heldere tekst, mooi afgedrukt in een duidelijke letter en prachtig geïllustreerd zoals Leontine Gaasenbeek dat zo goed kan. Voor iedereen die zijn kinderen thuis of op school wil laten zien in wat voor mooie wonderlijke wereld we wonen en Wie dat gemaakt heeft.

Inhoud
Dit prachtige verhalenboek van Hanna Holwerda (tekst) en Leontine Gaasbeek (illustraties) vertelt over onze wonderlijk mooie en kleurrijke wereld. Hanna beschrijft het heelal, de zee, het land en allerlei verschillende dieren: van de giraffe in Afrika tot en met het spookdiertje in Azië. Leontine haar prachtige illustraties laten onze wonderlijke mooie wereld tot leven komen. Een kleurrijke wereld door onze creatieve Schepper gemaakt en wij mogen hier van genieten!

Vormgeving en illustraties
De titel van dit boek springt er uit: Wonderlijke wereld. De jonge lezer wordt uitgedaagd om deze ‘wonderlijke wereld’ te ontdekken. En dan blijkt het onze eigen wereld te zijn! De illustraties zijn rustig, helder en rijk van kleur, het spel tussen licht en donker valt op. De tekst en de illustraties samen vormen een mooie eenheid. De bladzijden stralen rust uit omdat er gekozen is voor dezelfde, vaste opmaak. Er is gekozen voor een vrolijk maar duidelijk, leesbaar lettertype.

Taalgebruik
Hanna maakt originele beschrijvingen en stelt her en der een open vraag. Ze gebruikt korte zinnen en begrijpelijke taal. Dat maakt de beschrijvingen goed leesbaar en de lezer nieuwsgierig.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor (jonge) kinderen om voor te lezen en om in te laten kijken. De illustraties spelen dan ook een belangrijke rol. Ook volwassenen zullen zeker genieten van dit mooie boek.

Oordeel
Wonderlijke wereld, onze wereld! Wat is er mooier dan deze wonderlijke wereld samen te ontdekken! Hanna Holwerda en Leontine Gaasbeek weten deze wonderlijke wereld heel dichtbij te brengen.

EW

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Wonderlijke wereld

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddybooks
Buddybooks

Prijs:

12,99
12,99

Deel deze recensie