Wonderlijk en waardevol

Alles wat je wilt weten over jongens en meisjes, over verliefdheid, knuffelen, seksualiteit en nog veel meer…

Bestel online

‘Wonderlijk en waardevol’ is een vrolijk kijk- lees en doeboek voor kinderen vanaf 7/8 jaar. Op een positieve en informatieve manier bespreekt het boek verschillende onderwerpen rondom relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Denk daarbij aan de verschillen tussen een jongens- en meisjeslichaam, verliefdheid, seksualiteit, grenzen aangeven e.a. Het boek is geschreven vanuit Christelijk perspectief: ieder kind is waardevol en door God geschapen.

Het is een mooi formaat, iets groter dan een prentenboek. Zodra je het boek openslaat maak je kennis met twee kinderen, Eva en Ruben. Zij nemen je als het ware mee langs alle onderwerpen en hebben bij elk onderwerp ook een eigen verhaal.

Elk onderwerp is verspreid over twee bladzijden. Een onderwerp begint met een korte intro en wordt dan uitgelicht met diverse tekstvakken en passende illustraties. Door het boek heen vind je ook opdrachten die kinderen kunnen doen. De informatie die gegeven wordt is helder en krachtig en helpt om het gesprek met je kinderen aan te gaan.

Het boek ziet er vrolijk en aantrekkelijk uit. De tekst leest prettig, en de illustraties passen er goed bij. Mooi is ook de verwijzingen naar andere pagina’s. Omdat het boek speels is opgezet merk ik dat het boek door de kinderen ook gewoon gepakt wordt. En dat ze het gebruiken als kijkboek. Kinderen kunnen dit boek prima zelf bekijken/lezen. Maar wanneer je dit boek samen leest kun je ook meteen het gesprek aangaan en samen over deze onderwerpen doorpraten. En dat is zo waardevol.

Bij elk onderwerp wordt je als ouders ook uitgedaagd om het gesprek aan te gaan met je kind. Zinnen als ‘wat vinden jouw ouders?’ of ‘praat er eens met je vader of moeder over!’ stimuleren dat ook. Het is duidelijk een uitnodiging om als ouders actief mee te doen. Samen het gesprek aangaan en ontdekken wat God over een onderwerp te zeggen heeft en waarom.

Een eerlijk en open boek voor alle kinderen over seksualiteit. Waardevol, een echte aanrader!

RdW

 

Boekgegevens

Titel:

Wonderlijk en waardevol

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

39
39

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

19,95 (actuele prijs zie Bestel online)
19,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie