Boekdetails

Kinderen & geloven

Wie heeft eigenlijk God gemaakt

Praten met kinderen over geloofsvragen

  • Auteur: Nieske Selles
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 13.50
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Boekencentrum
  • ISBN: 9789023970798

Mama, waarom had God de Boom van Goed en Kwaad neergezet als Adam en Eva er toch niet van mochten eten?’ Het zijn van die vragen die zomaar gesteld kunnen worden, tijdens het eten bijvoorbeeld, en waar je als ouders vaak geen kant-en-klaar antwoord op hebt.

 

Nieske Selles, die meerdere boeken schreef over geloofsopvoeding, heeft deze en 39 andere vragen verzameld in het boekje ‘Wie heeft eigenlijk God gemaakt?’ Op de vragen wordt eerst een antwoord gegeven voor kinderen. Over de titelvraag zegt ze bijvoorbeeld

“Ken jij een man of vrouw die niet getrouwd is? Ze iemand noemen we een single. Het zou toch raar zijn om aan die persoon te vragen: ‘Wanneer ben jij getrouwd?’ Want die persoon is niet getrouwd, hij heeft geen man of vrouw. Zo kun je ook niet aan God vragen: ‘Wie heeft U gemaakt?’ Want God is door niemand gemaakt. God is er altijd al geweest en Hij zal er ook altijd zijn. Dat is iets waar wij mensen vragen over hebben. Ons verstand is niet groot genoeg om dat te kunnen begrijpen.

Daarna zijn de ouders aan de beurt. Zij worden aangemoedigd om met hun kinderen door te praten over hun vraag door middel van tips die ze geeft, Bijbelgedeeltes en een doe-opdracht; door dingen visueel te maken blijven ze vaak beter hangen.

De vragen zijn onderverdeeld in drie categorieën: ‘over de Bijbel’, ‘over God’ en ‘over mijn geloof in God’ en gaan in op vragen over de schepping, over hemel en hel, over engelen, over ziekte en dood. In het voorwoord geeft de auteur aan dat er op geloofsvragen niet altijd een bevredigend antwoord gegeven kan worden. ‘Doel is dat we, door samen in gesprek te gaan, dichter bij een antwoord kunnen komen’. Een realistische insteek.

Dit mooi vormgegeven boekje kan uitstekend gebruikt worden om thuis, op school of in de kerk in gesprek te gaan met kinderen over (diepere) geloofszaken. Zeker ook handig tijdens ‘Oh help’-momenten aan tafel.

Een aanrader voor iedereen die aan de slag wil met de geloofsopvoeding van kinderen!

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE