Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Wie de schoen past… groep-8 musical

een groep-8 musical van Elly & Rikkert Zuiderveld - CD+tekst+backingtrack

  • Auteur: Elly & Rikkert Zuiderveld
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 39.95
  • Uitgeverij: Ecovata
  • ISBN: 8717154150216

Er is een nieuwe groep-8 musical getiteld ‘Wie de schoen past’, thema ‘Oordeel niet’, van Elly & Rikkert Zuiderveld, die gespeeld kan worden door 12-50 kinderen. Heeft jouw groep 8 al een musical gekozen?

Waar gaat de musical over:

De kinderen van groep 8 van de ‘Klimopschool’ in Veerdam lopen een dag ‘snuffelstage’, als project van de school. Het project heet: ‘Kennis van zaken’ en dient om te kijken voor welke opleiding je geschikt bent. Er wordt twee aan twee stage gelopen in diverse winkels en bedrijven. Meester Trapman is de bedenker van het project. Twee kinderen, Mick en Mirthe, komen terecht in een schoenenwinkel. Alex van Zoeten is een aardige man, in tegenstelling tot zijn zure buurvrouw Cynthia Citroen.  Als Mick en Mirthe in de winkel zijn, wordt er een vreemde partij schoenen binnengebracht door een stel indianen. Er staat op: ‘Niet om te verkopen, maar een dag in lopen’, met de spreuk van de indiaan Winono erbij. De kinderen  passen een paar schoenen en veranderen in degene van wie ze zijn geweest. Dus een oosterse prinses, een rockzanger, een voetballer, een zwerver e.d. De klanten die binnenkomen worden nieuwsgierig en willen ook schoenen passen. De afspraak is wel dat ze er een dag in blijven lopen. Je ziet hoe dat afloopt.  In ieder geval is het slotlied: ‘Laat mij maar mij zijn’

Het verhaal is gebaseerd op een spreuk van een Cherokee indianenopperhoofd: ‘Never judge your brother, until you have walked a day in his moccasins.’Oordeel niemand als je niet in een dag zijn schoenen hebt gelopen. Dus: stap een dag (of langer) in het leven van iemand en kijk dan pas of het klopt wat je over die persoon denkt. Het opperhoofd Winono komt in de musical voor als een soort verteller. Hij heeft een wigwam waar hij oude schoenen opknapt. Kan door een jongen gespeeld worden of een volwassene.

Hoe is het bevallen?

Een aantal basisscholen hebben deze musical afgelopen jaar al met succes opgevoerd, bijvoorbeeld de Beatrixschool, Den Haag, de Airborneschool in Renkum en De Parel in Amersfoort. 

Bestel deze musical voor 39,95 bij Ecovata, mail info@ecovata.nl – als dubbelcd met liedjes, backingtracks, script, decor, tips. Digitaal bij http://www.kidsmusic.nl met als extra de bladmuziek.

Luister ook eens naar:
‘Oordeel niet’ , het lied van Cynthia Citroen en ‘Laat mij maar mij zijn’

Kiest jouw klas deze groep-8 afscheidsmusical?

Koop deze bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE