Boekdetails

Kinderen & geloven

Bijbel voor een kleine kanjer

  • Auteur: Juliet David
  • Illustrator(s): Mikki Butterley
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.95
  • Pagina's: 224
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033833335

Een klein formaat kinderbijbel voor jonge kinderen met een zacht foam omslag met illustratie in ovaal erop met Jezus varend op het meer.  Met bekende bijbelverhalen, 25 verhalen uit het Oude Testament en 30 verhalen uit het Nieuwe Testament. Geïllustreerd met vriendelijke tekeningen in zachte pastelkleuren.

Inhoud: 55 bekende bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De verhalen zijn binnen vijf minuten voor te lezen. Sommige titels zijn grappig, aansprekend, zoals ‘Verschrikkelijke tweeling’, ‘Een bange veldheer’, ‘Beter dan geld!’. Elk verhaal wordt afgesloten met een verwijzing naar het Bijbelgedeelte. Sommige verhalen worden afgesloten met een Bijbeltekst uit dat Bijbelgedeelte, zoals bijvoorbeeld bij het verhaal over Zacheus ‘Kleine man ontmoet Jezus’, ‘Jezus zei: De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren is’. Lukas 19,10.

Illustraties: Eenvoudige illustraties met een vriendelijke uitstraling in zachte pasteltinten.

Uitvoering: Klein formaat, stevig gebonden kinderbijbel met zacht foam padded omslag. Mooi uitgevoerd met stevige gladde bladzijdes, een duidelijke letter, prettig voorleesbaar,

Taalgebruik: Duidelijke eenvoudige tekst in direct taalgebruik, goed voorleesbaar ‘Er was een man in Jeruzalem die al vanaf zijn geboorte verlamd was. Elke dag droegen zijn vrienden hem naar de poort van de tempel. Daar bedelde hij’.

Doelgroep: Kleuters, jonge kinderen 4+ – 7jaar.

Tip: Eerste kinderbijbel voor kleuter, om mee te nemen naar de kerk.

Fragment: ‘Jozef de dromenverteller’. (drie bladzijden, drie illustraties)

Jakob had twaalf zonen. Hij hield van hen allemaal; maar van Jozef hield hij het meest. Op een dag gaf Jakob een prachtige jas aan Jozef. Zijn broers waren erg jaloers. Jozef kreeg altijd de mooiste cadeaus! Jozef had soms vreemde dromen. ‘Ik droomde dat we op de graanakkers waren’, vertelde hij zijn broers eens. ‘We hadden allemaal een graanschoof. Maar die van jullie bogen voor die van mij’. Jozefs broers werden kwaad. ‘Denk je dat wij voor jou moeten buigen?’ vroeg eenvan hen.

Een tijd later zei Jakob tegen Jozef: ‘Je broers zijn met de schapen naar een nieuws veld, ver hiervandaan. Ga ze wat eten brengen’. Jozefs broers zagen hem aankomen. ‘Hier komt onze broer, de dromer’, zeiden ze. ‘Laten we zorgen dat we van hem af komen!’ Op dat moment kwamen er een paar mannen op kamelen voorbij. Laten we Jozef aan die koopmannen verkopen’, zeiden de broers. De koopmannen namen Jozef mee naar het land Egypte.

Jozef maakte veel mee in Egypte. Hij werd zelfs in de gevangenis gegooid. Maar op een dag moest hij wel bij de koning van Egypte komen. De koning had soms vreemde dromen. Iemand had hem verteld dat Jozef de betekenis van dromen kon uitleggen. God hielp Jozef bij het uitleggen van de dromen van de koning. De koning was zo tevreden dat Jozef zijn raadgever mocht worden. Niet lang daarna kwam Jozefs familie in Egypte wonen. Ze werden bekend als de ‘Israëlieten’. (Genesis 37, 39-47)

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE