Wereldgroeten

Er leven zoveel mensen op de wereld. Allemaal hebben ze weer andere gewoontes, vinden iets ‘gewoon’ wat wij gek vinden. Maar het kan ook andersom, dat ze iets ‘gek’ vinden wat wij weer heel gewoon vinden. Dit groot formaat prentenboek vertelt over allerlei verschillende manieren om elkaar te begroeten.

Zo zie je dat Cheng uit China – als ze iemand begroet – licht naar elkaar buigt. Ze kussen elkaar niet, zoals kinderen in Nederland en België doen. En in Tibet zouden wij helemaal raar opkijken: daar steek je je tong uit als je iemand vriendelijk begroet. In Marokko knikken de mensen met hun hoofd en brengen hun rechterhand naar hun hart. En mannen geven elkaar een knuffel of zoenen elkaar.

Een mooi informatief prentenboek met grote acryl-illustraties, waarop je ziet hoe iemand de ander groet. Je ziet hoe het gaat in China, Tibet, Marokko, Nieuw-Zeeland, Kenia, Thailand, India, Filippijnen, Amerika, Indonesië. Bij elk land zie je op een kaart waar het ‘andere land’ ten opzichte van Nederland/Belgie ligt op de wereldbol. En er wordt ook nog bij vertelt hoe lang het vliegen is, hoeveel inwoners het land heeft en wat het tijdsverschil is.

Een mooi aantrekkelijk prentenboek voor alle nieuwsgierige kinderen vanaf 5 jaar, die wat meer willen weten van hun medewereldburgers. Sawat-dee-kha’! (groet uit Thailand)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Wereldgroeten

Jaar van uitgave:

2012

Aantal pagina’s:

Uitgeverij:

De Vries Brouwers

Prijs:

15.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.