Boekdetails

Kinderen & geloven

Waarom een vlieg op de neus van een kerkganger moest zitten

en 51 andere verhalen over Spurgeon voor kinderen

  • Auteur: Tony Hutter
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 12.95
  • Pagina\'s: 160
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402906578

Een bundel met 52 verhalen met (soms anekdotische) gebeurtenissen rond dominee Spurgeon. Charles Spurgeon kwam al jong tot bekering en probeerde tijdens zijn leven als predikant van een kerk in Londen iedereen om hem heen bij God te brengen.

Dit is alweer het derde boekje van Tony Hutter over het leven en werk van ds. Charles Spurgeon. Het eerste deel ‘Hoe een spin het leven van een man redde’ ging over Spurgeon toen hij jong was, tot geloof kwam en dominee werd in Londen. Het tweede boekje ‘Hoe een kat de melk mocht stelen’ ging over mensen die op een bijzondere manier tot geloof kwamen, over zijn werk voor de domineesschool. In dit derde deeltje wordt verteld hoe Spurgeon een weeshuis oprichtte en hoe hij overal door Engeland gevraagd werd te preken, soms tegelijk met zijn zoons, die ook dominee werden.

Natuurlijk wil je nu weten wat het verhaal van de titel was. ‘Waarom een vlieg op de neus van een kerkganger moest zitten’, is het verhaal van een man die tijdens de dienst met zijn vingers in zijn oren zat. Hij wilde niet luisteren. Iemand vroeg Spurgeon om advies: ‘Wat zou u gedaan hebben, dominee Spurgeon? (…) ‘Ik zou hebben gebeden of er een vlieg op de neus van die man mocht gaan zitten’.

Aan dit antwoord merk je al dat Spurgeon een heel praktische man was. Hij gebruikte bijna altijd voorbeelden uit het dagelijks leven in zijn preken, en daarom sprak hij de mensen ook zo aan. Niet iedereen was gecharmeerd van zijn preken, want hij was ook heel direct. Op een keer preekte hij en wilde een collecte voor een goed doel houden, waarop hij zijn hoed doorgaf. Toen hij hem terugkreeg, zat er niks in. Waarom hij bad ‘Dank u, Heere, dat die oude gierigaards hier mij in elk geval m’n hoed nog teruggegeven hebben’.

Ook dit boekje bevat 52 verhalen, die vaak met humor en altijd toegankelijk leesbaar zijn, met aan het eind van elk hoofdstuk een verwijzing naar de Bijbel en een ‘boodschap’ voor de lezer. Door deze boekjes krijg je een mooi beeld van de persoon/prediker Spurgeon. Ze zijn bruikbaar voor jongerengroepen, zondagsschoolwerk, clubs, of als dagboek.

Lees ook de andere deeltjes over Spurgeon.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE