Chaos

Mirjam Schippers schreef met Chaos een onafhankelijk te lezen vervolg op ‘Lijmen’. In Lijmen was Nikki hoofdpersoon, in Chaos zoemt de camera over naar Lynn, al heeft Nikki als best-friend een belangrijke rol in het leven van Lynn.

Lynn en Nikki zijn niet meer de hele dag bij elkaar, omdat Nikki blijven zitten en Lynn nu ‘alleen’ de examenklas HAVO 5 gaat doen. Lynn heeft het geluk dat ze nog steeds bij vertrouwde klasgenoten zit, zoals Maurits, Rachel en Thomas.

Als Lynn – na een jaar stilte – een appje krijgt van vakantieliefde Simon, is ze blij verrast en wil ze dit een kans geven. Ze is meteen weer verliefd en al vrij snel hebben ze verkering. Simon vertelt waarom hij niks van zich liet horen en Lynn accepteert het. Maar ook klasgenoot Maurits geeft signalen die Lynn verwarrend vindt. Ze negeert die signalen, want ze is nu toch met Simon… Alles bij elkaar is het een behoorlijke chaos in haar hoofd en gecombineerd met school, leren, resultaten halen, werkt dit niet optimaal.

Ook dit derde boek van Mirjam Schippers is een positief verhaal voor serieuze ‘refo-jongeren’, waarin school, vrienden, verkering of niet, de hoofdmoot vormen. Het christelijk geloof is op een natuurlijke manier in het verhaal verweven, waarbij geloof en twijfel een rol spelen. Lynn spiegelt zich aan Thirza, de vriendin van Simons broer, die zegt ‘Zolang God bij ons is, maakt het niet uit wat er gebeurt. Dat weet je toch?’

Eigenlijk gaat Lynn steeds meer twijfelen of Simon wel de ware is en ontdekt ze dat Simon een andere agenda heeft. De chaos is compleet.

Kijk ook eens bij de andere boeken van Mirjam Schippers.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Chaos

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

207
207

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.